Innbyggerne i bygda Gryllefjord i Torsken kommune på Senja rister på hodet. Og kanskje gjør de det med god grunn om man studerer bildet tatt på fergekaia.

Julianne Flakstad, selv bosatt i Gryllefjord, har skrevet et krast innlegg på Statens vegvesens Facebook-sider der hun ber etaten om å rydde opp.

«Hver bygd i Torsken fikk 10.000 kroner av kommunen for å pynte til sommeren. Flere av innbyggerne her har stått på gjennom mange dugnadstimer for å få det til å se fint ut, og så kommer vegvesenet med dette?», skriver hun.

 

– Amatørmessig

Flakstad sier at det er flere ting med oppmerkingen som hun reagerer på. For det første mener hun at det skaper kaos langt utover fergeleiet med den oppstillingen Statens vegvesen har merket opp.

– Det er tre fergeavganger om dagen og hver gang står det biler nok igjen på kaia til å fylle opp nok ei ferge. Linje seks er i tillegg så tett innpå butikken til min mor, at folk kommer seg ikke inn der.

Det er heller ikke parkeringsplass igjen til lokalbefolkningen som kjører ned til butikken. Fergekøene går langt opp hovedveien ned til fergeleiet. Butikken sliter også med vareleveringa, da godstransporten sliter med å komme seg ned til bygget.

– I tillegg ser det helt for jævlig ut. Måten de har gjort dette på er amatørmessig. Kaoset fører også til at man mister oversikten over trafikkbildet, og det kan være farlig for barn som ferdes i området, sier hun.

– Latterlig

Flakstad påpeker også at det er skrivefeil i teksten som er malt inn i asfalten.

– Malingen er også griset utover av folk som har tråkket i den og biler som har kjørt gjennom mens det var vått. Hele fergeleiet er tilgriset. Vi har bedt Statens Vegvesen rydde opp i dette uten at noe har skjedd.

Flakstad forteller at det er mange som synes det er stor stas med ferga. Mange har det som dagens høydepunkt å gå ned til fergeleiet å se når den kommer.

– Jeg synes derfor det skal være litt mer sjarm i bygda enn det her. Vi vil jo at turistene skal sitte igjen med en positiv opplevelse etter å ha besøkt Gryllefjord, slik at de kanskje kommer igjen. Nå ser det bare latterlig og flaut ut.

Nordlys har lørdag formiddag vært i kontakt med Statens vegvesen. De kan imidlertid ikke svare på kritikken om oppmerkingen før mandag.