Sjåføren hoppet ut i fart da traileren begynte å skli mot stupet

HANG PÅ AUTOVERNET: Semitraileren hang på autovernet som var i ferd med å gi etter. Sjåføren hoppet ut i fart da kjøretøyet begynte å skli bakover.

HANG PÅ AUTOVERNET: Semitraileren hang på autovernet som var i ferd med å gi etter. Sjåføren hoppet ut i fart da kjøretøyet begynte å skli bakover. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Bilberger: - Kjempeskummelt

DEL

Det ble en dramatisk kveld på Grøtfjordfjellet utenfor Tromsø sent torsdag kveld. En semitrailer kom seg ikke opp den beryktede bakken, og fullastet med fisk begynte traileren å gli bakover.

- Sjåføren hoppet ut i fart, sier bilberger Gøran Karlsen som ble kalt ut til stedet på fylkesvei 57 like før midnatt.

Da Tromsø Bilhjelp kom til stedet, ble de møtt av en svært oppskjørtet sjåfør som sto på toppen av bakken og en nesten helt ny trailer som hang på autovernet.

- Det var kjempeskummelt. Det var like før den forsvant over kanten. Den stakkars sjåføren turte ikke se på. Han gikk opp bakken for å slippe å se bilen falle utenfor.

Stup

Utenfor autovernet går det rett ned, 70-80 meter anslår Karlsen. Det kunne fort gått skikkelig galt.

- Autovernet bulte i i alle fall en meter og var begynt å geipe i skøytene. Den kunne ikke stått der så fryktelig mye lenger, sier Karlsen.

Karlsen og kollegaen fikk trukket semien ut fra autovernet, men ikke uten utfordringer.

- I og med at han hoppet ut i fart, var jo ikke håndbrekket på, forteller Karlsen.

- Det var komplisert i starten, men når vi først fikk den fast med kjettinger, gikk det greit. Vi tauet ham til toppen av fjellet.

Jobben fra start til slutt tok rundt seks timer, selve berginga tok rundt fire timer.

- Synes synd på beboerne

Karlsen sier at det er sjeldent det er så nære på at det går galt på denne veistrekninga.

- Vanligvis blir de jo stående inn mot fjellveggen. Jeg kan bare huske en gang tidligere at man har sklidd over på andre sida og ut mot autovernet.

Tromsø Bilhjelp er stamgjest der ute flere ganger i måneden for å bistå fullastede fisketransporter.

- Jeg synes synd på beboerne der ut. Nå var vi heldig denne gangen at det skjedde på et tidspunkt der det ikke var trafikk, men det skjer mye og ofte der ute. Hadde veien blitt gruset til en hver tid ville det hjulpet. Eventuelt må veien bygges om, sier den rutinerte bilbergeren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken