Gå til sidens hovedinnhold

Gråværet fortsetter – men meteorologen har én god nyhet

Torsdag og fredag blir det avbrekk fra gråværet. Det kan til og med bli sol!

Gjennom hele påska har været stort sett vært grått og trist, og slik vil det også være i tiden fremover. Det melder meteorolog ved Vervarslinga Nord-Norge, Pernille Borander, til Nordlys.

– Det vil være sludd og regn i dag, mens det i morgen vil bli litt kjøligere. Det er også en del snøbyger, noe som betyr at det vil snø i løpet av onsdagen. Nedbøren vil komme jevnt gjennom hele dagen, sier Borander.

– Det kan fort legge seg rundt 10 centimeter snø i morgen, legger hun til.

– Det blir godt

Men frykt ikke: Det er litt godvær i vente på torsdag og fredag i hele Troms.

– Torsdagen blir nedbørsfri, der det til og med kan være mulighet for solglimt. Fredagen ser helt nydelig ut, sammenlignet som det har vært i det siste, sier meteorologen.

Det er dog en kortvarig glede.

– Det er lavtrykksaktivitet, noe som gjør at vi er tilbake til sludd og regn i helga. Derfor bør torsdag og fredag utnyttes, anbefaler Borander.

– Synes ikke det ser så ille ut

Det har vært nokså vindfullt i Tromsø i dag, noe som vil fortsette til en viss grad utover uka.

– Det blir en frisk bris, men en liten stiv og kuling på kysten. Det er litt minkende utover uka. Jeg synes ikke det ser så ille ut, sier Borander.

Med både snø og slaps om hverandre den nærmeste tiden. vil kjøreforholdene i fylket være varierende.

– Vi har ikke sendt farevarsel, men med snøen som kommer på onsdag og klarværet på torsdag, kan det være snøen fryser tidlig. Vi er i sesongen der det kan være glatte veier, og det kan det bli på torsdag også, sier Borander.

Kommentarer til denne saken