Jann Bakkeid fra Gratangen la fredag ut en annonse for "Samisk Healing Plaster". Mannen forteller at det har fungert for han og at han håper det nå kan gjøre det for langt flere.

- Jeg har selv vært plaget med isjias. Etter at jeg brukte dette plasteret, så gikk det bort, merkelig nok, humrer Bakkeid.

"Sett plaster på stedet du vil helbrede og du vil merke den helbredende effekt etter svært kort tid" reklamerer han med.

Hemmelig ingrediens

Han innrømmer at det med det blotte øyet kan se ut som et helt vanlig Norgesplaster, men mener at det har spesielle healende egenskaper.

- Dessverre kan jeg ikke røpe alt som er i det, men det er blant annet rosenrot sammen med en del andre hemmelige naturprodukter, forteller han.

Blir neppe rik

50 kroner stykket er prisen han forlanger, men han tror ikke at det vil gjøre ham rik med det første.

- Det har ikke akkurat tatt av med henvendelser, og jeg tror ikke at jeg vil tjene så mye. Jeg formidler det bare. Grunnen til at det gjøres slik, er at det skal være mulig å sende med brevpost. De fleste healerne gjør ikke noe slikt på avstand, så dette er et flott alternativ, mener Bakkeid.

Selv har han samisk bakgrunn, men understreker at han bare formidler disse healingplastrene da han er pensjonist.

- Man må ha troen og bare troen kan flytte fjell. Slik er det med alt. Samtidig kan det ikke skade om det ikke fungerer. Det kan jo også brukes som et vanlig plaster, informerer Jann Bakkeid.

I slutten av annonsen står det følgende å lese: "Det er mange som har blitt helbredet av Sami plaster for alle typer sykdommer, til og med kreft." Så gjenstår det å se om det vil fungere.