Godværet er over for denne gang: – Ikke legg om til sommerdekk helt enda

SLUDD: Du bør være forberedt på slike scener fremover.

SLUDD: Du bør være forberedt på slike scener fremover. Foto:

Tromsø har hatt godvær de siste dagene, men det vil snu til uken.

DEL

Vind, snø og sludd, det er værmeldingen for Tromsø den neste uken. Temperaturen vil ta seg opp tirsdag som følge av vind, men med vinden kommer også dårlig vær.

– Ikke legg om til sommerdekk helt enda, sier statsmeteorolog Eirin Arnesen på Værvarslinga i Tromsø.

Over for denne gang

– Disse godværsdagene er over for denne gang. Det ser ut som at fremover vil været være preget av vestavind. Vinden vil ikke ha vinterstorm styrke, men til tider kan det komme opp i kuling. Spesielt tirsdagen kan bli ekstra vindfull. Et lite skift i været fra de siste dagene, sier Arnesen.

Andersen forteller videre at vinden vil dra med seg en del nedbør.

– Først som regn, men det er ikke vårtemperatur ute og går. Det vil være mulighet for snø ganske langt ned. Hvis snøen kommer ned i fjæresteinene burde det ikke komme som et sjokk.

Ikke kraftige snøbyger

Tromsø vil ha høyest temperatur på tirsdag. De andre dagene vil det være på minussiden i Ishavsbyen.

– Det kan bli sludd i morgen kveld. Snøbygene som kan komme vil ikke være kraftige, men det vil komme lave temperaturer med pålandsvind og mulighet for snø og sluddbygger. Det er heldigvis ikke snakk om mange minusgrader, sier statsmeteorologen.

– Så bare skitvær?

– Hvert fall til å være mai måned. Snøbygene som kommer er kanskje slapp, men det er ikke godt vær til å være mai. Ikke legg om til sommerdekk helt enda, avslutter Arnesen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken