Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 6Godbiter fra operaen - med servitører av toppklasse

Artikkelen er over 7 år gammel

Med mezzosopranen Lilly Jørstad, som jeg påstår aldri har vært bedre under sine opptredener i Tromsø. Med Anne-Lise Sollied Allemano som viste at hun fortsatt har en krystallklar sopran og hennes mann tenoren Carlo i utdrag av verdens første Opera, Montevideos Orfus, og med musikere av ypperste klasse, ja da kunne det ikke bli annet enn suksess.

Orfus

I første avdeling handlet det om Montevideos Orfus. Først med Anne-Lise som en liten introduksjonsarie, før mannen Carlo overtok scenen. Når musikerne klarte å følge dem perfekt, ble dramaet levende utspilt for oss. For første gang fikk jeg høre strengeinstrumentet theobe. Bare to dager før konserten ble de kjent med at Solmund Nystadbak var ansatt på Musikkskolen og mestret det spesielle instrumentet med fantastisk klang i. Men også fiolinistene viste presist og nydelig spill.

Anne-Lise Solied Allemano innledet andre avdeling med Purcelli, dedikert til hennes sambygding Jørn Christian Skoglund som nylig døde. Og avsluttet med utdrag av Händels Julius Cæsar.

Operastjerne

Likevel, man kunne høre publikums store forventinger da Lilly Jørstad kom. Operastjernen som Norge ikke ville ha. Og hun skuffet ikke. Hun har utviklet sin mezzosopran ytterligere hakk siden hun forlot Tromsø og startet videre studier ved La Scalas operaskole i Milano.

Jørstad ble hyllet med langvarig applaus etter sine to nummer, det ene komponert at hennes favorittkomponist Rossine, det andre en Mozart-arie som fikk publikum til å holde pusten for å få med seg hver tone.

Dette var en framføring av virkelig toppklasse. Maken til konsert skal man lete lenge etter.

Det er bare å rope et rungende bravo til artistene som ga oss denne opplevelsen.

Kommentarer til denne saken