Ragnhild Ørnes og Kjersti Eline Tønnessen Busch i Salt ønsker å få med seg en hel haug med lofotinger til å jogge, gå, sykle eller på annet vis transportere seg selv fra Svolvær til Kabelvåg neste lørdag.

Det skriver Lofotposten.

Erlend Moster Knudsen har et prosjekt, prosjektet er å jogge fra Tromsø til Paris før klimatoppmøtet starter der 30. november.

LES MER: Erlend er på vei til Paris. Først skal han jogge til Bergen

Bakgrunnen er at han ønsker å få fokus på klimasaken og toppmøtet som skal være. Kjersti Eline Tønnessen Busch og Ragnhild Ørnes i SALT i Svolvær synes ideen er god. De ønsker å støtte Moster Knudsen ved å være med på en liten bit av strekningen.

Innom Lofoten

Moster Knudsen skal nemlig innom Lofoten. Tønnessen Busch og Ørnes ønsker at lofotingene skal være med fra Svolvær til Kabelvåg.

– Det kan være hvordan folk nå enn måtte ønske å være med. Enten til fots, på sykkel, på rullebrett eller hva som helst. Poenget er at det ikke skal være noe utslipp, sier Tønnessen Busch.

Hun har regnet ut at om 100 stykker er med og gjør dette, vil innsparingen være 50 kg med CO2-utslipp, i forhold til om disse menneskene hadde kjørt til Kabelvåg med bil.

Artig for ungene

Vel framme i Kabelvåg lover Ørnes og Tønnessen Busch både medaljer og noen aktiviteter med klimafokus for barna som er med.

I tillegg skal Moster Knudsen holde en appell.

 

En lang reise

Samtidig som Moster Knudsen starter på reisen fra Tromsø, tok Daniel Price i Australia oppstart på veien mot Paris.

Moster Knudsen vil overlevere et flagg som skal fraktes med seilbåt fra Bergen til London, for deretter til Brussel med tog. I Brussel møter også Moster Knudsen opp, for å fortsette på reisen til Paris.

Reiseruta:

Langs vegen over Kvaløya, Senja, Andøya, Vesterålen, Lofoten og med Hurtigruta fra Svolvær til Bodø.

Fra Bodø går turen langs DNT-stier mellom Svartisen og Saltfjellet, til Mo i Rana.

Fra Mo i Rana langs E1 og svenskegrensa til Meråker og videre vestover til Trondheim.

Fra Trondheim blir det igjen fjelletapper gjennom Trollheimen, Dovre og Rondane til Otta, før turen går vestover gjennom Jotunheimen og Filefjell til Hemsedal.

Fra Hemsedal går vegen vestover gjennom Skarvheimen til Voss, videre over Bergsdalen til Samnager og inn til Bergen.

I Bergen blir det avslutning og fest sammen med Bjerknessenteret.