Superkjendis Leonardo DiCaprio har et varmt hjerte for klimaet. Han er en av flere kjendiser som har engasjert seg i arbeidet mot global oppvarming, og i kampanjer som søker å redde planeten.

Nå har engasjementet bredt seg nordover. DiCaprio er bekymret for et Arktis i forandring. På Instagram-kontoen sin delte han nylig et bilde fra Tromsø som den amerikanske fotografen og dokumentaristen Ester Horvath har tatt på reise i byen, med hennes tekst:

«De arktiske buskenes vekst på tundraen er en av de mest signifikante eksemplene i verden på hvordan klimaendringene påvirker økosystemet. Nyere forskning viser at buskene som gror i Arktis kan forverre global oppvarming, fordi de gir en mørkere overflate og endrer temperaturene i jorda. Disse endringene skjer raskest i Nord-Europa som Norge (journalistens oversettelse)».

Det var Dagbladet som først omtalte bildet.

«Leo» delte bildet og har allerede fått over 45.000 liker på bildet. Kommentarfeltet er til tider oversvømt av mennesker som egentlig bare vil fortelle kjendisen at de elsker ham, men det er også flere som ønsker å vite hvordan de kan bidra i kampen mot global oppvarming.

Forskningen som fotografen viser til er framført av den skotske forskeren Isla Meyers-Smith. Til Daily Mail uttaler hun at hun tror endringene i vegetasjonen i de ni ulike landene som hun har studert, har en sterk innvirkning på klimaendringene.

Ettersom temperaturen på kloden har økt, har den arktiske busken spredt seg lengre og lengre nordover.

Dette kan påvirke blant annet arktiske dyrs kosthold, ettersom buskene kan fortrenge annen vegetasjon som har vært normal i området.