(Lofotposten)

Avisa Nordland: Det måtte til siste serierunde i Eliteserien 2021 for å avgjøre hvem som skulle ta gull.

Med Bodø/Glimt på tabelltopp – tre poeng foran et revansjelystent Molde – lå det an til å bli en meget spennende seriefinale.

Glimt gjestet Mjøndalen mens Molde gjestet Haugesund. Bodølaget stilte trolig til en vanskeligere kamp, da bruntrøyene fra Drammen måtte ha tre poeng for et håp om å spille Eliteserien også i 2022. Molde møter et Haugesund som ikke har annet å spille for enn en høyere plassering på tabellen.

For den regjerende seriemester er det flere utfall som resulterer i enten gull- eller sølvmedalje, men tar Glimt minst ett poeng er «back to back»-seriegull i boks.

Men Glimt må nok en gang klare seg uten sine to nøkkelspillere Fredrik André Bjørkan og Sondre Brunstad Fet. Begge ble testet før kamp, men ingen klare til å starte seriefinalen. Benken ble utgangspunktet for bodøværingen og sunnmøringen.

– Det er kamper som dette vi alle ønsker å spille. Vi ville ikke byttet utgangspunkt med noen, slo kaptein Patrick Berg fast før kampen.

For en start!

Kampen startet som noe man nesten ikke kunne drømt om. Etter kun fire(!) minutter ledet Glimt 2–0 i Drammen.

Før det andre minutt var spilt var det ingen andre enn Glimts toppscorer Erik Botheim som satte ballen i mål fra kort distanse, etter en enorm tabbe av venstreback Olsen Solberg, som mer eller mindre leverer ballen til Glimt-spissen på et sølvfat.

Men når man ikke skulle tro det kunne gått bedre ... Amahl Pellegrino ble spilt igjennom 90 sekund senere av Hugo Vetlesen, og venstrevingen var iskald da han rundet keeperen og satte ballen i mål på åpen kasse.

En drømmestart for de helgule. Bortesvingen på Consto arena høres klart best i første omgang.

Etter 20 minutter på klokka har gjestene full kontroll på kampen. Mjøndalen ligger lavt og lar Glimt trille fram og tilbake. Marius Lode tar sjansen og tester skuddfoten, men skuddet blir for enkelt for målvakt Lysgård.

Olsen Solberg, som assisterte Botheim til 1–0 så ut til å få en tung kamp mot lynvingen Ola Solbakken. Mjøndalens nummer seks pådro seg et gult kort etter 21 minutter spilt.

Nytt kort ble delt ut til en Mjøndalen-spiller. Denne gang var det Lars Olden Larsen som pådro seg det gule, etter å stoppe Saltnes i fosse framover i banen.

Saltnes fant Pellegrino i mellomrommet, men målscoreren roter vekk ballen og ble tatt igjen av godt forsvarsspill. Dog hadde Glimt fortsatt god kontroll på kampen etter 35 minutter spilt. Glimt hadde sju avslutninger i motsetning til Mjøndalens fattige null.

Knutsen raste mot Olsen Solberg som var alt for sen i en duell med Alfons Sampsted. Islendingen ble sparket rett i leggen av venstrebacken som allerede hadde gult fra før av. Ingen kort gis ut denne gang.

Glimt var noe upresis da det kom til den siste, avgjørende pasningen i første omgang.

Lagene gikk til pause med Glimt i ledelsen etter en pangstart. Glimt var på dette tidspunktet seriemester – Mjøndalen i OBOS.

– Vi kommer opp i strupen på dem og straffer dem knallhardt, sa målscorer Pellegrino til rettighetshaver Discovery, og mente Glimt burde ta tak i de siste 45 minuttene.

Seriegull i boks

Andreomgangen åpnet ikke med samme fyrverkeri som førsteomgang. Dog er det Glimt som står for de store sjansene. Glimt spilte seg ut på venstrekanten, hvor Pellegrino serverte en meget god ball inn til Botheim som dempet den ned til Vetlesen som sto klar fra ti meter, men indreløperen fikk et dårlig touch som resulterte i et svakt skudd.

Den reisende bortesvingen hadde ikke spart på pyroverket.

Mjøndalen var desto farligere i andreomgang enn første. Etter 58 minutter er de nær å være alene med Haikin, men meget solid stopperjobb av Lode forhindrer det.

Mye av Glimts spill har funnet sted på venstrekanten i Pellegrino. Etter 63 minutter spilte han Solbakken igjennom med en vakker utsidepasning, men selv ikke trønderen var rask nok til å nå den.

Mjøndalen rullet meget godt opp i banen etter 66 minutter. Innlegget kom ut fra høyrekanten, men Sampsted steg høyest i lufta og klarerte vekk. Hjemmelaget fortsatte å presse på de helgule.

Bodøgutten Fredrik André Bjørkan kom inn etter 68 minutter i det som ble hans siste kamp for barndomsklubben. Venstrebacken fikk god applaus fra de tilreisende Glimt-supporterne.

Sterkt øyeblikk fra Consto arena da klubblegende Christian Gauseth ble byttet av etter 75 minutter i det som ble hans siste kamp i norsk toppfotball. Mjøndalen-kapteinen får trøst fra både Pellegrino og Botheim i det han går av banen mens han kjemper mot tårene.

Etter 78 minutter kom Sondre Brunstad Fet inn for Hugo Vetlesen. Sistnevnte kunne si seg meget fornøyd etter en god prestasjon i Drammen.

30 sekunder senere tar Glimt 3–0 ledelse. Pellegrino lempet ballen inn fra corner – en ball som gikk gjennom de fleste før den havnet hos Fredrik André Bjørkan som spaserte ballen i nettet. Glimt-gutten scoret i sin siste kamp for Glimt.

Skjerfene holdes høyt opp i bortesvingen på Consto arena mens «Ja vi ælska Bodø/Glimt ..." synges høyt over stadion.

89. minutt fikk Glimt-fansen et meget godt syn da skadeutsatte Victor Boniface fikk slippe til de siste minuttene. Erik Botheim som ble tatt av banen jubler smått med sin trener Kjetil Knutsen, som ikke klarer annet enn å smile bredt.

Dommeren blåste av. Bodø/Glimt vinner 3–0 og er seriemester 2021 og vinner sitt andre seriegull to år på rad. Ser man bort ifra Rosenborg har ingen vunnet «back to back»-seriegull siden 1984.

Glimt-fansen stormet Consto arena og feier med sine gullhelter.