Stian skulle bare hjelpe søsteren. Syv biler og to timer senere kom han seg på jobb

Artikkelen er over 4 år gammel

Nå håper han at karmaen slår til hos Norsk Tipping.

DEL

Tirsdag morgen og formiddag havnet en rekke biler i trøbbel på det glatte føret i notoriske Grønholtveien på Tromsøya.

Notorisk fordi det stort sett hver høst er biler som sklir i den bratte bakken idet den første snøen melder sin ankomst i Tromsø.

Tirsdag var altså intet unntak.

Da er det fint at forbipasserende kan hjelpe til. For Stian Michalsen, kjent for mange som daglig leder på utestedene Rogers og Frost i Tromsø, ble det i alle fall nok å henge fingrene i.

Ballet på seg

Det startet med at bilen til søsteren begynte å skli i bakken tirsdag morgen, forteller han til Nordlys.

- Hun hadde vært uheldig, sklidd og ringte meg for å spørre om jeg kunne komme å hjelpe, sier han.

Det ballet kjapt på seg. For søsteren hadde sklidd i en annen bil. Deretter hadde begget havnet inne på gårdsplass i bakken.

Mens de sto på stedet for å skrive skademelding, kom en ny bil seilende ned Grøholtveien. Ikke mer enn ett minutt senere, kom det nok en bil, forteller Michalsen.

To timer unna

I mellomtiden har politiet kommet til stedet og sperret veien. Det er det imidlertid ikke alle som får med seg - for plutselig kommer en ny bil som Bambi på isen.

- Den sniker seg inn på gårdsplass nummer to der det allerede står to biler, men klarer akkurat å stoppe noen centimeter fra den ene bilen.

Dermed står det fem biler bom fast i veien, mens bergingsbil er så langt som to timer unna.

- Det ender med at jeg kjører søsteren min sin bil, men det skulle jeg aldri gjort - for da var det flere som ville ha hjelp, sier Michalsen og flirer.

SE OGSÅ: Her sklir bilen nedover gata

Syv biler

Mens han bakserer bilene opp og ned den glatte bakken, kommer det til stadighet nye biler som blir stående fast. Det ender med at han fra klokken ni til elleve, må hjelpe til sammen syv bilister med å komme seg vekk fra det glatte føret. 

- Det handler ikke om at jeg er så forbanna god å kjøre bil, men heller de andre som har glemt at det har falt snø, kommentere Michalsen.

Selv om det tok store deler av formiddagen, tar han det hele med godt humør. Han har i alle fall planer om å spille Vikinglotto på onsdag.

- Karmaen burde slå til, spøker han.

Artikkeltags