Kommer til TIL for å bli god nok for utlandet

TIL-KLAR: Magnar Ødegaard

TIL-KLAR: Magnar Ødegaard Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Spillerne som ble klar for TIL onsdag har mål om å bruke klubben som springbrett til større klubber. Det passer TIL og Steinar Nilsen perfekt.

DEL

Onsdag signerte TIL Gjermund Åsen, Magnar Ødegaard og Gudmund T. Kongshavn.

Felles for alle tre er at det er unge spillere med bra erfaring, som alle ønsker å utvikle seg i TIL til å bli god nok for større oppgaver.

- TILs spillestil vil passe meg bra

Magnar Ødegaard spilte for Sarpsborg 08 fra 2009 til 2012, før han signerte for Molde sommeren 2012. Han fikk kun åtte seriekamper for Molde, og vært leid ut til Lillestrøm det siste halvannet året, der han har spilt 28 eliteseriekamper. Han ser veldig frem til å slutte seg til TIL. Og forklarer hvorfor han valgte «Gutan».

- Det er forskjellige grunner. De har et bra trenerteam, der jeg kjenner Bård Flovik godt fra aldersbestemte landsalag og har gode samtaler med Steinar Nilsen. De er tydelig hvordan de ønsker å spille og spiller en attraktiv fotball, som jeg tror vil passe meg veldig bra. Jeg er en spillende midtstoper, og TIL vil spille ut bakfra, sier Magnar Ødegaard til Nordlys.

21-åringen hadde kontrakt med seriemester Molde ut 2015-sesongen.

- Jeg ville til TIL da de kom på banen. Jeg ble kjent med interesse for to-tre uker siden. Det har vært interesse fra andre, men TIL har vært mest konkret og jeg var bestemt på at det var dit jeg ville. De har virket veldig interessert i å få meg, sier midtstopperen.

Som vil bruke TIL som springbrett.

- Jeg har signert er treårskontrakt med TIL, og gleder meg til å starte. Alle spillere vil spille utenlands, og jeg vil naturligvis også videre ut. Men nå handler det om å prestere bra for TIL de neste tre årene. Det er det jeg tenker på nå.

Han er klar på at TIL bør ta mål av seg av mer enn bare å berge plassen.

- Nå synes jeg det begynner å bli et bra lag på plass. Det bør handle om mer enn å etablere seg i eliteserien for vår del neste år, ikke bare om å unngå nedrykk. TIL er og skal være et bra eliteserielag, sier Magnar Ødegaard.

- Skal bli en bedre keeper i TIL

Gudmund Kongshavn kan nesten ikke vente med å starte opp treningen i TIL.

- Det føles utrolig bra at en løsning er på plass. Og jeg gleder meg veldig til å spille for en klubb som virkelig har tro på meg. Det var veldig viktig for mitt valg at TIL virkelig ville ha meg, og jeg er trygg på at jeg har valgt riktig, sier Kongshavn.

Han har 39 eliteseriekamper for Vålerenga, pluss syv på utlån til Sarpsborg 08 i høst, og hadde ett år igjen av kontrakten med Oslo-klubben. Kongshavn ser flere fordeler med å spille for TIL.

- Jeg har hørt mye godt om miljøet i TIL, og Tromsø er en fin by. Jeg snakket mye med Ruben Kristiansen om TIL, og han hadde mye positivt å si om både klubben og byen. Det er ikke like stort som Oslo, men jeg er sikker på at jeg vil trives. Og klubben har et veldig bra samarbeid med UiT, som er veldig positivt, for jeg ønsker å ta utdannelse ved siden av fotballkarrieren, sier Kongshavn.

Han kommer til TIL for å etablere seg som førstevalg.

- Alle vil spille mest mulig, det er jo derfor jeg kommer til Tromsø. Ellers hadde det ikke vært noe vits. Benny Lekström er en god keeper, og det er viktig at vi utvikler hverandre gjennom mye og god trening. Men jeg hadde ikke valgt TIL hvis det ikke var meningen å bli førstevalg, sier Kongshavn.

Han vil utvikle seg i TIL til å bli god nok for større oppgaver.

- Alle keepere bør utvikle seg hvert år. Jeg er 23, og tenker at jeg skal være mye bedre keeper om tre år. Jeg har store ambisjoner, og har lyst til å utvikle meg i Tromsø til å bli moden og god nok for å ta steget ut. TIL har et bra navn, og var jo i Europa League i nyere tid.

Og ser veldig frem til å starte opp.

- Jeg kan nesten ikke vente, men må jo være tålmodig i noen uker til. Løsningen med Sigurd Rushfeldt og Merete Johansen som keepertrenere er nyskapende og smart måte å løse situasjonen på. Jeg gleder meg veldig, sier Kongshavn.

Forretningstanke

Steinar Nilsen lever godt med at spillerne kommer til TIL med mål om å utvikle seg til å bli god nok for større klubber i større ligaer. Og mener det er klokt av TIL å investere i spillere med utviklingspotensial, som kan bli gode nok for videresalg.

Og er enig i beskrivelsen av signeringene av trioen som er forretningstanke.

- Det synes jeg er en riktig beskrivelse. Det er en forretningstanke, der det ikke bare er tenkt mot 2015, men også 2016 og 2017. Det er viktig for TILs fremtid som klubb at vi ser lengre frem i tid, og ikke bare tenker ett år av gangen, sier Steinar Nilsen.

Men holder døra åpen for spillere med enda erfaring.

- Vi skal ikke slutte å signere en spennende 30-åring, men det må være en 30-åring som vi vet kan prestere i tre til fem år. Det er viktig at vi ikke utelukker noen, sier TIL-treneren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken