Gir seg etter åtte år på Stortinget: – Jeg har fått utrettet mye

Foto:

Av

Martin Henriksen stiller ikke til gjenvalg neste år. Men en plan for livet utenfor politikken, det har han foreløpig ikke.

DEL

Arbeiderpartiets Martin Henriksen har bestemt seg for ikke å ta gjenvalg til Stortinget i valget neste år. Dermed går han nå inn i det siste av sine i alt åtte år som stortingsrepresentant fra Troms.

– Jeg har tenkt på det lenge og bestemte meg egentlig i fjor, men har holdt det for meg selv en stund. Jeg synes det er gøy med politikk, men jeg tenker at det ikke kan vare for evig. Hvis jeg skal gjøre noe annet, noe ute i den virkelige verden, må jeg nesen gjøre det nå, sier Henriksen til Nordlys.

Men en klar plan har han ikke foreløpig.

– Jeg har ingen jobb som venter. Det er litt som å kaste seg ut av et fly uten fallskjerm, men det føles også spennende. Samtidig blir det mye nostalgi knyttet til å slutte i politikken. Det er mange gode kollegaer som jeg må forlate.

Til neste år har politikken vært fulltidsjobben til harstadværingen i atten år.

– Jeg tenker jeg har fått utrettet mye i politikken. Jeg har gjort alt fra å sitte på fylkestinget til være AUF-leder. Jeg har fått jobbe med fiskeripolitikk, utdanning, forsvarspolitikk og familiepolitikk.

– Men nå skal vel dere vinne valget neste år? Er det ikke litt rart å forlate politikken da?

– Nå har jeg vært med å både vinne og tape valg. Jeg vet godt at det er ingen som er uunnværlig. Nå skal jeg gjøre min innsats det siste året for at vi skal vinne valget.

Artikkeltags