Derfor trakk Glimt-supporteren seg fra styreverv i TIL

Geir Seljeseth har etter noen svært turbulente dager valgt å trekke seg som styremedlem i TIL Holding og TIL Fotball.

Geir Seljeseth har etter noen svært turbulente dager valgt å trekke seg som styremedlem i TIL Holding og TIL Fotball. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Skjerf-bråket har fått konsekvenser. Les Geir Seljeseths eget innlegg om hvorfor han velger å gå.

DEL
 

Bodø/Glimt-supporter Geir Seljeseth har valgt å trekke seg som styremedlem i TIL Holding AS og TIL Fotball AS.

Dette skjer etter et par turbulente dager i forkant av TILs møte med Bodø/Glimt på Alfheim søndag, der han blant annet har unnlatt å svare på hvem han håpet ville vinne kampen, og har slått fast at han ikke ville stille i TIL-skjerf verken på bilde eller kampen.

– Har undervurdert følelsene

Seljeseth skriver følgende på sin Facebook-profil onsdag:

«Etter nøye vurdering har jeg kommet til at det vil være feil å stå i veien for det som burde være aller viktigst for TIL og nordnorsk fotball de neste ukene, at TIL skal berge plassen i eliteserien.

Derfor har jeg bestemt meg for å trekke meg fra styret i TIL Holding AS og TIL Fotball AS. Jeg ser at jeg har fått et gult kort fra mange som har hjertet sitt i TIL. Jeg ser også at mange har ønsket å gi meg et rødt kort. Da gjør jeg som man ville gjort på fotballbanen og ber om å bli byttet ut.

TIL er viktig for Tromsø, for Nord-Norge og for Norge. Jeg hadde håpet at jeg kunne gjør mitt til at klubben blir enda bedre. Jeg har undervurdert følelsene som dette skaper med min bakgrunn. Dette skaper støy som jeg ikke burde bidra til.

Søndagens kamp skal ikke ha fokus på min person og mine preferanser. Jeg vil at alle skal ha fokus på det som er viktig for Tromsø, Nord-Norge og norsk fotball, at TIL berger plassen i Norges øverste liga. Jeg håper inderlig at alle de som har oppvist stort engasjement i denne saken nå bruker den til å heie frem sitt lag i de siste serierundene og at de fyller Alfheim. Det ville vært en solid markering.

Så takker jeg for de som har trodd på meg og beklager at jeg har gjort ei dårlig vurdering av situasjonen. Det er en solid klubb og en god fremtid som ikke er avhengig av meg, men av de mange som heier, spiller og jobber for TIL. Alt handler om å overleve i eliteserien.

Utover dette har jeg ingen kommentarer.»

– Et klokt valg

– Dette er et klokt valg. Her har man lagt seg ut med sine egne supportere. Heldigvis har fansen blitt hørt. Når det er sagt, er dette en situasjon TIL aldri burde satt seg i, sier redaktør Are Medby, som leder sportsdekningen i Nordlys.

Der får han støtte fra NRKs sportsjournalist og kommentator Gunnar Grindstein.

– Det er en klok og riktig beslutning av Seljeseth, og det var ikke til å unngå etter det som har skjedd de siste dagene. Når han svarte som han gjorde i intervjuet med iTromsø, var det et selvmål, som bare hadde én utgang, sier sportskommentator Gunnar Grindstein i NRK.

– Det var feil av eierutvalget å spørre Seljeseth, og det var feil av Seljeseth å takke ja. Hvis eierutvalget hadde tatt én telefon til en av TILs supporterledere, hadde hele saken vært unngått. Saken viser bare at avstanden er altfor stor mellom de som sitter med makta og de som betaler billett på Alfheim annenhver søndag, legger Grindstein til.

Nordlys kommer tilbake med mer om saken.

 

Artikkeltags