Dagbladet: Fikk ordfører-etterlønn mens han var statssekretær

FISKERIMINISTER: Tidligere Lenvik-ordfører Geir-Inge Sivertsen ble utnevnt til fiskeriminister i januar.

FISKERIMINISTER: Tidligere Lenvik-ordfører Geir-Inge Sivertsen ble utnevnt til fiskeriminister i januar. Foto:

Fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) mottok etterlønn som tidligere Lenvik-ordfører selv om han var i full jobb som statssekretær.

DEL

Det skriver Dagbladet.

Sivertsen ble i januar utnevnt til fiskeriminister. Han kom da fra stillingen som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet.

Inntil valget i fjor høst, var Sivertsen ordfører i Lenvik kommune. Til tross for at han gikk rett inn i ny jobb, søkte Sivertsen om etterlønn som ordfører og fikk det innvilget, skriver Dagbladet.

Søknaden om etterlønn i en og en halv måned sendte han 24. november 2019, flere uker etter at han var utnevnt som statssekretær.

Honoraret som ordfører i Lenvik var 1.024.000, noe som gir en ettergodtgjørelse på i overkant av 120.000 kroner.

Som statssekretær i fiskeridepartementet har Sivertsen en årslønn på 994.400 kroner, skriver avisa.

Fiskeriministeren tar nå selvkritikk.

– I ettertid ser jeg at her er vi to som har gjort feil. Jeg skulle spurt om det skulle avregnes mot lønn. Jeg leste innstillingen fra rådmannen, men gikk ikke så grundig inn i saksgrunnlaget. At det skulle avregnes står i saksgrunnlaget, men ikke i vedtaket. Og når vedtaket er fattet så har en forholdt seg til det. Det er åpenbart at ansvaret har falt mellom to stoler og selv har jeg ikke tenkt på det i ettertid. Nå får vi bare rydde opp så det blir riktig, sier Sivertsen til Dagbladet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken