Tidligere har det kostet 750 kroner hvis du sniker på bussen. Skulle du ønske å vente med betalingen, får du en bot i posten.

Snart vil nok gebyret økes. Alt for å luke vekk snikingen på bussene i Tromsø.

Over 1000 kroner

Om du blir tatt av kontrolløren, så koster det deg 950 kroner. Altså en prisøkning på 200 kroner. Om du ikke kan eller vil å betale med en gang, går prisen opp til 1150.

Det står det i fagnotatet som Troms fylkestrafikk har sendt til Fylkesrådet for samferdsel. Når de nye reisevilkårene blir satt i sving, er per nå ukjent. Det må først gjøres vedtak i Fylkestinget.

Passasjerer som reiser med kopiert, falsk, eller forfalsket billett vil få en enda høyere tilleggsavgift, billetten blir også inndratt.

Tidligere har boten vært på 1500 kroner, nå økes den til 2000 kroner. Forholdet kan også bli anmeldt til politiet.

Taper 14 mill.

Troms fylkestrafikk sin egne anslag viser at sniking medførte tapte inntekter på mellom 13 og 14 millioner kroner i fjor.

Kurt Bones, direktør for Troms fylkestrafikk, fortalte til Nordlys for en måned siden, at de ser at antall kontrollerte personer har økt de siden de økte kontrollene for to måneder siden.

– Men når jeg hører at kontrollene ila flere gebyrer i løpet en kontroll, tenker jeg at det er nødvendig med flere kontroller