Gå til sidens hovedinnhold

Gamst blir ikke TIL-spiller igjen – her er de to beskjedene han fikk fra klubben

Morten Gamst Pedersen (39) har fått beskjed om at TIL ikke vil satse på ham som spiller igjen. Et annet tilbud ligger likevel på bordet.

For abonnenter

Det blir ikke noe nytt comeback for Morten Gamst Pedersen i TIL-drakten i 2021.

Det er klart etter et møte mellom 39-åringen og trioen Gaute Helstrup (hovedtrener), Astrid Strandbu (arbeidende styreleder/daglig leder) og Morten Giæver (utviklingssjef) i går.

– Det ble et langt møte, forteller Astrid Strandbu - som sier at klubben hadde to budskap til Gamst Pedersen i møtet. Det første var at det ikke er plass til ham i årets TIL-spillertropp.

– Det er tatt en beslutning i sporten som Gaute formidlet, hvor det ikke er plass til Morten i stallen slik den bygges nå. Man ønsker å bruke de plassene som er på yngre spillere som kommer opp, sier Strandbu.

Også iTromsø har omtalt saken fredag morgen.

TIL-trener Gaute Ugelstad Helstrup forklarer hvorfor de sa nei til veteranen.

– Vi har vurdert det ene og det andre, og på kort sikt vil vi prioritere de guttene vi har nå og litt yngre krefter, rett og slett. Det var ting som fristet med Morten i en spillerrolle, men falt ned på at dette var det riktige for oss nå, sier TIL-treneren.

– Ville det ikke vært bra å ha Gamsts erfaring og rutine i en spillertropp med mange unge spillere, både som lagkamerat og mentor?

– Det er noen av plussene med å hente Morten nå som vi vurderte. Men totalen gjorde at vi ikke valgte å gå den veien nå. Vi har en del andre spillere med A-landskamper og utenlandsopphold allerede i stallen, sier TIL-treneren.

– Var det et ønske fra styret om at dere fant plass i spillerstallen i år til Gamst?

– Nei. Vi skal ikke se så mye på hvem som har sagt hva. Vi har pratet om dette med flere personer. Vi er samlet bak at dette blir det beste.

Forespeilet annen rolle

Samtidig melder Strandbu og Ugelstad Helstrup at klubben ga klart uttrykk for at de gjerne tar Morten Gamst Pedersen tilbake på lønningslisten - i en annen rolle i klubben.

– Morten er en spiller og et menneske som kan bidra på mange områder i en toppfotballklubb. Morten har et hjerte for TIL. Vi sa til han i møtet, hvor vi bygger for en fremtid, så ser vi definitivt at han kan ha en sentral rolle som vi ønsker ham inn i, sier styrelederen.

Klubben har ganske klart for seg hvilken rolle de kunne ønsket Morten Gamst Pedersen inn i:

– En rolle som toppspillerutvikler, med særlig fokus på de unge.

– Kan dere tilby ham en slik jobb nå?

– Det er en stilling og en rolle som Morten ikke har hatt en fotballklubb tidligere og det er en stilling som ikke finnes foreløpig i TIL. Men det er noe vi hadde fått til på en veldig fruktbar måte hvis han ønsker det. Men akkurat nå ønsker ikke Morten det, han ønsker å spille fotball.

– Vi har hatt gode samtaler. Det har vært givende å snakke med Gamst om TIL og fotball. Han har nok tenkt på hva som skal skje etter sin aktive karriere, samtidig har han veldig lyst til å spille nå, sier Gaute Ugelstad Helstrup.

– Så har vi veldig lyst til å få til noe med Morten fremover. Det er opp til han hvor kjapt det blir. Han har erfaring og kunnskap om å være toppidrettsutøver og toppspiller, så jeg håper vi får det til etter hvert, sier TIL-treneren.

Døren åpen

Morten Gamst Pedersen spilte 2020-sesongen for Alta IF i 2.-divisjon i en pendlertilværelse mellom familiebasen i Tromsø.

Astrid Strandbu og TIL holder døren åpen for at partene fortsatt kan lande på at Gamst Pedersen går inn i en annen rolle i TIL allerede i år, dersom han skulle snu i planen om å spille toppfotball også i 2021.

– Det er ikke sikkert at vi er ferdigsnakket om det. Det er selvfølgelig han som har all makt for hva han vil for det neste året. Det er en spennende fase han selv er i, som veldig god fotballspiller. På et tidspunkt skal det være en overgang til andre roller, som jeg er helt sikker på å være i fotballen, med alt han har å bidra med. Når han går over til 100 prosent læremester. Han er jo allerede en læremester, sier TIL-lederen.

Nordlys har ikke fått tak i Morten Gamst Pedersen hittil på fredag.

Kommentarer til denne saken