Gå til sidens hovedinnhold

Full krig i den populære facebookgruppen «Gamle Tromsø»

Artikkelen er over 6 år gammel

Til og med byrådslederen har engasjert seg.

Det skal egentlig være en gruppe for gamle tromsøværinger som deler bilder, minner, vitser og historier fra Tromsø i gamle dager. Gruppen har eksistert i flere år, og har over 11.000 medlemmer.

De siste dagene, mer konkret siden valgskredet i Tromsø, har minnene kommet i skyggen av en vill politisk krangel. Utkastelse, kommentarhagling og utskjelling har preget veggen. Nå har en rekke medlemmer meldt seg ut i protest - og laget «Nye Gamle Tromsø».

Den nye gruppen har allerede over 1500 medlemmer. (Flere medlemmer er riktignok lagt til av administrator.) 

Krangelens kjerne er en billedkollasj som ble postet på facebookveggen dagen etter valget.  Der avbildes Jens I. Olsen (Rødt) på samme linje som Stalin, Mao og Lenin. Olsens nå kjente uttalelse om Mao ble sitert -  og Strand ønsket Tromsø by lykke til.

LES OGSÅ: Ekspert: - Han karen forstår nok ikke helt hva som har skjedd

LES OGSÅ KOMMENTARENE: Fjellheims Blow out

Formann Olsen

Hilmarsen etterlyste Terje

Torsdag ettermiddag meldte selv byrådsleder Øyvind Hilmarsen sin interesse for alt oppstyret i cyberspace da han stilte spørsmål om det var blitt av Terje?

Terje I. Strand, har i lang tid vært en av de ivrigste medlemmene, og tidligere en av administratorene av gruppa.

Hilmarsen fikk svar. Gruppemedlem Terje I. Strand var kastet ut av Tromsø-gruppa etter at han hadde postet  bildekollasjen  av ordførerkandidat Jens Ingvald Olsen (Rødt), Mao, Stalin og Lenin.

Dermed var bråket i gang.

- Jeg hadde ikke noe valg. Jeg måtte slette innlegget og kaste et medlem ut av gruppa. Det er en klar regel for Gamle Tromsø. Man skal ikke poste politiske, etniske eller religiøse saker på veggen. Det ble kraftig brutt av dette medlemmet. Da ble utkastelse konsekvensen. Det hender det blir litt krutt av og til, men innlegget oppfattet jeg som rein hets av Jens Ingvald Olsen. Det er ikke greitt med mobbing eller trakassering,  sier Kjell-Magne Boye Nilsen til Nordlys.

- For folk med bankende hjerte

Det var den utflytta tromsøværingen Boye Nilsen som startet facebookgruppa for cirka seks år siden.

- Formålet var å danne en gruppe som alle som har et bankende varmt hjerte for Tromsø. Det skal være et sted der man kan mimre om gamle dager, se igjen gamle tromsøbilder - og ta opp kontakt med folk som bor, eller har bodd i Tromsø, sier Boye Nilsen.

 

FORKLARING: Her er forklaringen administrator Kjell-Magne Boye Nilsen skrev om Terje I. Strand etter at han hadde kastet han ut av gruppa. (Foto:Skjermdump)

Han sier det til tider krever sin mann å være administrator.

- Som regel går det veldig greitt, men jeg må alltid være online for å følge med. Denne gangen gikk noen over streken. Jeg kan ikke risikere at hele gruppa blir slettet av Facebook. Det ville være veldig trist, sier Boye Nilsen, som nylig har presisert nye regler for gruppa.

- MÅTTE KASTE HAM UT: Kjell-Magne Boye Nilsen sier han måtte kaste Terje Strand ut av gruppa.

- Ble slettet

Til  Itromsø sier Terje I. Strand at Kjell-Magne tidligere har gått ut offentlig og sagt at han er blodfan av partiet Rødt. Han mener innlegget derfor falt  ham tungt for brystet. Til avisen sier Strand at Boye Nilsen senere slettet det Strand hadde skrevet - og begynte å produsere masse propaganda mot Strand og andre politikere. 

I følge Strand har han bare sitert Jens Ingvald Olsen.  Det skriver Itromsø.

Det har ikke lyktes Nordlys å komme i kontakt med Terje I. Strand torsdag kveld.

NY GRUPPE: Terje Strand er nå med i en ny gruppe på Facebook, Nye Gamle Tromsø.

Boye Nilsen bekrefter at han har slettet det Strand har skrevet.

Men avkrefter at han er blodfan av Rødt.

- Til opplysning er jeg Venstre-mann. Vi har nylig vært vitne til et protestvalg i Tromsø. Jeg stemmer ikke i Tromsø en gang, sier Boye Nilsen.

Han undrer seg over at det blir krangel på Tromsø-siden.

Og svarer selv.

- Det har vel alltid vært litt røft i Tromsø. Slike uenigheter finner man aldri i gruppen Gamle Harstad, sier han.

Kommentarer til denne saken