Branntilløp, vold, fyll, bråk og ulovlig rakettoppskyting

Artikkelen er over 2 år gammel

- En nyttårsaften på det jevne, sier politiet.

DEL

Nyttårsfeiringen gikk over stabelen flere steder i Troms. Det har vært flere episoder av vold, fyll og bråk, men ikke uvanlig mye til nyttår å være, ifølge politiet.

- Det har vært en nyttårsaften på det jevne. Det har vært en del ordensforstyrrelser og fyll, men ikke de store hendelsene, sier operasjonsleder Kåre Munkvold i Troms politidistrikt.

Vold i taxikø

En person ble sendt til legevakt etter en mulig voldsepisode i taxikøen på Stortorget i Tromsø i tretiden natt til første nyttårsdag.

- Vi fikk melding om at det var et mulig slagsmål. Da vi kom frem lå det en person på bakken, det var mistanke om at han ble slått ned. Han ble sendt til legevakta for sjekk. Han kom til seg selv før han ble sendt fra stedet. Det var litt usikkert om han hadde fått et slag eller om han hadde slått seg da han gikk i bakken, sier Munkvold.

Politiet har en mistenkt, men ikke gjort noen pågripelser, i saken.

Litt senere pågrep de en mann i 20-årene for en annen voldsepisode i samme taxikø.

Boligbrann

Nødetatene fikk melding om to branntilløp i det nye årets aller første timer.

I Haakon VIIs gate i Tromsø rykket nødetatene ut like etter midnatt etter melding om et branntilløp i en bolig. Det viste seg etter hvert at hendelsen skyldtes en rakett som hadde landet på et hustak. Raketten hadde sluknet og utgjorde ingen fare for videre spredning.

Et par timer senere rykket nødetatene ut til Silsand i Lenvik etter melding om et branntilløp i en enebolig. Ifølge politiet var det kraftig røykutvikling, men ikke åpne flammer i boligen. Årsaken til brannen var fremdeles ukjent mandags morgen.

Fyll og bråk

Det har også vært en lang rekke episoder med fyll og bråk i forskjellige deler av fylket.

Ved firetiden rykket politiet ut mot Olsborg i Målselv etter melding om rakettoppskyting og festbråk fra en privatadresse. Også i Tromsø og Harstad har politiet mottatt flere meldinger om festbråk. Flere av festene ble avsluttet etter pålegg fra politiet.

På et hotell i Tromsø fikk to personer lettere skader etter en slåsskamp. En mann i 30-årene ble bortvist fra stedet, og saken blir anmeldt, opplyser politiet.

I tillegg har politiet håndtert flere mindre episoder. Blant annet ble flere personer bortvist etter forskjellige hendelser i Tromsø og Harstad.

- Rolig morgen

I de tildige morgentimene ebbet feiringen ut.

- Det har vært rolig på morgenkvisten. Festen er forhåpentligvis over, sier Munkvold.

Artikkeltags