Natt til søndag ble en travel natt for politiet. Og det meste handlet om fest, bråk og litt for mye alkohol.

Etter at en beruset kvinne forkledd som heks hadde forstyrret ro og orden på Storsteinnes tidligere på kvelden, gikk startskuddet i Tromsø noe senere.

Like før midnatt ble en beruset mann satt i drukkenskapsarresten etter å ha bært til sjenanse på et hotell i Tromsø sentrum.

Og klokken rakk ikke å bikke 00, før en kvinne fikk samme skjebne etter å ha vært ute av stand til å ta vare på seg selv.

Flere mistet sertifikatet

En patrulje måtte avgårde til Arnøya etter at en bil havnet på taket. De to i bilen ble begge sjekket av ambulanse. Politet siktet fører for kjøring i beruset tilstand. Og ikke før politet hadde forlatt ulykkesstedet, kom det en ny bil forbi. Fører av denne bilen ble også tatt med til blodprøvekontroll og anmeldt av politiet.

Tilbake i Tromsø hadde ikke situasjonen endret seg nevneverdig. En mann skal ha stilt seg i veien for politiet i Storgata, og bedt om hjelp til å komme inn på et utested. Mannen ga seg ikke, før etterhvert politiet ga han hjelp til å komme inn i drukkenskapsarresten.

Patruljene kunne også melde om at det var mange mindreårig berusede i sentrum. En av disse var en overstadig beruset jente. Hun ble tatt hånd om av patruljen og foresatte ble bedt om å hente henne på stasjonen.

Vold og mindreårige

Festen var ikke over, verken i Tromsø eller Harstad. Nok en mann i Tromsø ble sendt akkurat samme plass som de andre - drukkenskapsarresten. En beruset mindreårig gutt ble plukket opp i Harstad sentrum og kjørt til sine foresatte. Så fant politiet en ung mann liggende i sentrum. Han skal ha blitt sparket til av en ukjent gjerningsmann, men var ved bevissthet, og ble tatt hånd om av helsevesenet.

Den voksende oppdragsbunken gjorde at politiet måtte melde fra om at de ikke kunne følge opp de mange klagene på feststøy de fikk i Tromsø.

Kvelden endte som den startet. En overstadig beruset kvinne ble hentet på et utested og satt i drukkenskapsarresten. En annen beruset kvinne ble sendt til akkurat samme plass, etter å ha dyttet til tilfeldige forbipasserende i Tromsø sentrum.