Gå til sidens hovedinnhold

Nå er veien stengt - og det er gode nyheter

Artikkelen er over 3 år gammel

Fylkesvei 858 i Malangen er nå stengt. Men ikke så galt at det ikke godt for noe. For mandag startet endelig arbeidet med å asfaltlegge snaut fem kilometer fra kommunegrensa mellom Tromsø og Balsfjord og sørover. Strekninga er en av de lengste enkeltstrekningene i Troms som får nytt fastdekke i sommer.  Den er også en av de som har vært i desidert dårligst forfatning.

- Javisst er vi glade for det, sier drosjesjåfør Truls Erlandsen.

- Den veien har vært så dårlig at kundene har vegret seg for å kjøre den. Men samtidig er det den korteste veien fra Mestervik til Tromsø, sier Erlandsen, som mer enn en gang har slått nedi med bilens understell på strekninga.

- Det er så dype hjulspor enkelte steder at hvis man "treffer rett", soper man nedi med bilen. Men vi som kjører der en del er jo vant til det. Veien endrer seg nesten fra dag til dag.

Rolf Mikalsen, mangeårig taxieier i Malangen, forteller at han har hørt at veien  fikk fast dekke tilbake i 1983. I forrige uke ble det dekket freset bort, og grusveien som sto igjen holdt bedre standard enn den gamle asfalten.

Kåre Nygård, byggeleder asfalt i Statens vegvesen region nord, er glad for at de endelig er i gang.

- Entreprenøren har begynt i dag og hvis alt går som det skal, er de ferdige i løpet av denne uka. Det går med 3000 tonn asfalt på denne parsellen som er 4,8 kilometer lang, sier Nygård.

Det er imidlertid flere strekninger på fylkesvei 858 som får ny asfalt i kommunen i nær fremtid.

Skjæret til Josefvatn (3600 meter), Josefvatn til Lillevatn (3270 meter) og Lillevatn til Nordfjordbotn øst, en strekning på 3170 meter får også nytt dekke. Den siste strekninga krever også litt større tiltak.

- Vi  håper at dette arbeidet kan være ferdig i løpet av tre uker, sier Nygård.

Drosjesjåfør Erlandsen har nå en drøm om at fylkesvei 286 mellom Mestervik og Skutvik blir prioritert neste år.

Kommentarer til denne saken