Fylkeslegen slutter fire måneder før erstatteren er på plass

GIR SEG: Svein Steinert gir seg som fylkeslege i Troms 1. september, og går over i ny stilling som spesialrådgiver.

GIR SEG: Svein Steinert gir seg som fylkeslege i Troms 1. september, og går over i ny stilling som spesialrådgiver. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Svein Steinert (65) slutter som fylkeslege og går over i ny stilling fra og med 1. september.

Det skriver Fylkesmannen i Troms i en pressemelding.

Hans erstatter blir Anne Grethe Olsen, som er på plass i fylkeslegejobben for det sammenslåtte Troms og Finnmark 1. januar, som Nordlys skrev for to uker siden.

Verken fylkeslege Eivind Merok i Finnmark eller fylkelege Svein Steinert i Troms ønsket å søke på jobben som toppsjef for helse i det nye storfylket.

Svein Steinert går over til å bli spesialrådgiver for Fylkesmannen, og skal ifølge pressemeldingen være med på å legge til rette for den nye ledelsen i helseavdelingen for det nye storfylket.

- Vi er glad for å beholde Svein Steinert hos oss. Hans kompetanse blir viktig blant annet i det pågående omstillingsarbeidet, sier fylkesmann Elisabeth Vik Aspaker i pressemeldingen. Etter 1. januar blir Sollid assisterende direktør ved Helse- og sosialavdelingene i det nye embetet.

Frem til Anne Grethe Olsen er på plass 1. januar, vil Snorre M. Sollid være konstitutert som ny fylkeslege.

Sollid (50) er utdannet lege og spesialist nevrokirurgi. Han har flere års ledererfaring fra UNN HF og har gjennomført spesialisthelsetjenestens topplederprogram.

Artikkeltags