Den 13 år gamle gutten som var savnet i Skibotndalen er funnet av et ambulansehelikopter, melder Troms politidistrikt klokka 21.47.

Politiet hadde først telefonkontakt med gutten og hadde dermed en brukbar idé om hvor 13-åringen befant seg. Kort tid senere kom bekreftelsen om funnet. Han skal etter forholdene ha det bra, sier politiet.

Ifølge operasjonsleder Rune Nilsen ved Troms politidistrikt var funnstedet bare én kilometer i luftlinje fra der han sist ble sett. Dette var helt opp mot finskegrensa.

Det var tidligere torsdag kveld at det ble igangsatt en større leteaksjon etter 13-åringen som forsvant på en fjelltur med familien i 13-tida. Gutten er fjellvant og var godt utstyrt.

- Han ble funnet bare én kilometer i luftlinje fra der han sist ble sett. Han befant seg i ytterkanten av det området vi søkte i.

Nilsen forteller at familien hele tiden visste at gutten kunne være tilgjengelig på telefon, men at det var varierende dekning i området.

- Det var til slutt familien som fikk tak i ham på telefon og med god hjelp av en app som Norsk Luftambulanse har, hadde vi en posisjon å gå ut ifra, sier Nilsen.

Ambulansehelikopter, politi, Norske redningshunder, Norsk Folkehjelp og Røde Kors var alle involvert i søket oppe i dalen.