Det har vært mye feststemte folk ute i natt og de aller fleste har oppført seg bra. Slik starter Troms politidistrikt oppsummeringen etter nattens hendelser.

Men allerede tidlig lørdag kveld kom de første signalene på at dette ville bli en travel natt. Da kunne politiet melde om ungdom ned i 13-årsalderen som drakk alkohol i sentrum av Tromsø.

Ved åpningstid på utestedene var køene i sentrum så lange, og det var så mye press, at folk mistet pusten. Politiet måtte ta hånd om situasjonen og roe ned køen.

Hadde 50 oppdrag

Og det var altså bare starten: I tidsrommet fra klokken 21 i går kveld frem til klokken 06 i dag tidlig har politiet i Troms hatt over 50 oppdrag med ordensforstyrrelser, vold og andre oppdrag knyttet til fest og berusede personer.

Dette opplyser politiet selv på Twitter. På et tidspunkt i løpet av natten ga operasjonssentralen opp å tvitre om nye hendelser.

Men allerede før midnatt ble det klart at det ville bli en fuktig kveld på byen. Klokken 21.30 plukket de opp en beruset tynnkledd mann i sentrum:

Han lå rett ut på gata og var ikke i stand til å stå på egne bein. Kjørt til legevakten for avrusning. Stakk senere av fra legevakten. Vi har nå gjenfunnet ham og kjørt han til hotellet han bor på, opplyser politiet.

Mye fyll

I løpet av par timer måtte ytterligere to sendes til tørk i fyllearresten:

Beruset og ufin gjest på et utested hentet av politiet. Innsettes i fyllearresten, skriver politiet klokken 02.36.

Politiet har tatt hånd om en overstadig beruset mann som på grunn av beruselse og språkproblemer ikke klarer å gjøre rede for seg. Sover ut rusen på glattcelle, skriver politiet klokken 02.54

Også på Finnsnes måtte politiet gripe inn etter slagsmål på byen:

Politiet tilkalt til et serveringssted etter melding slagsmål. Opphørt da politiet ankom, men partene er identifisert. Politiet foretar avhør på stedet og oppretter sak, skriver de på Twitter.