Kråke-Christer om måse-angrepet: – Jeg ble redd. Det er flaut.

Christer Johnsgårds måsehendelse har blitt en videosuksess på Facebook-sidene til TUIL.

Christer Johnsgårds måsehendelse har blitt en videosuksess på Facebook-sidene til TUIL. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– For et syn det må ha vært, sier barne-TV-profilen.

DEL
 

Christer Johnsgård (30) har nylig rundet av Påskemorgen på barne-TV på NRK, og TUIL-spissen er vel så kjent som kompisen til kråka i barne-TV-serien Kråkeklubben.

Fredag fikk han mer fuglerelatert nærkontakt, men da av den mindre frivillige sorten.

I en video som er lagt ut på TUILs offisielle Facebook-side, som har gått som en liten farsott det siste døgnet, forteller 30-åringen om en episode der en måse kom seilende uten forvarsel da han gikk med en reinpølse i hånda og ante fred og ingen fare.

– Beit seg fast i hånda

– Det var en diger måse som beit seg fast i hånda, og det var noen vitner som sa at det så ut som om han prøvde å lette med meg i grepet sitt, forteller Johnsgård i videoen.

Måsen fikk først med seg halve pølsa, før den blokkerte veien til Johnsgård og etter eget utsagn stirret på han helt til han kastet resten av måltidet og lot måsen få det også.

– Det er flaut å bli angrepet av en måse i byen, når mange står og ser. Jeg ble redd, veldig redd, sier han i videoen med et lettere tilgjort alvorlig ansikt.

– Dette ble lagd med glimt i øyet, og jeg tror vel at de fleste skjønte det, humrer Johnsgård når Nordlys tar kontakt lørdag.

Christer Johnsgård slår fast at han trives bedre i selskap med kråker enn måser. Her fra Kråkeklubben på barne-TV på NRK.

Christer Johnsgård slår fast at han trives bedre i selskap med kråker enn måser. Her fra Kråkeklubben på barne-TV på NRK. Foto:

– Men det var ekkelt. Når man går der helt i sin egen verden og plutselig blir klasket i hodet av en vinge og bitt i hånda, da blir man ganske satt ut. For et syn det må ha vært for de som så på, legger han til.

– Går bedre med kråker

Johnsgård kan berolige alle med at episoden ikke gjør at han må stå over søndagens hjemmekamp mot Start på TUIL Arena.

– Nei, nå har jeg kommet meg videre, tror jeg, humrer han.

Han tviler likevel på at han starter kampen, men det kommer mer av litt fravær de siste ukene grunnet sendingene av Påskemorgen.

– Jeg har vært en del ute, men jeg er klar hvis jeg kommer innpå, sier spissen, som nok en gang må gi beskjed til folket om at ikke alt i videoen som ble lagt ut var alvorlig ment.

– Jeg håper at ironien kom gjennom. Det er ikke alltid like enkelt å vite, og det var noen kommentarer til den der jeg lurte på om de trodde jeg mente at jeg var så preget av det, ler Johnsgård, og legger til:

– Jeg går i hvert fall utvilsomt bedre sammen med kråker enn måser.

 

Artikkeltags