- Kan få fengsel inntil ett år etter fugledrap på Shell

Artikkelen er over 4 år gammel

Politiet har startet etterforskning etter Shell-video.

DEL

Sist lørdag kunne Nordlys presentere en video som viste en person som hadde tatt seg opp på taket på Shell på Finnsnes.

I videoen kan vi se at vedkommede går rundt på taket og dreper fugleunger med ei rake eller rive. Hendelsen har vekket mange sterke reaksjoner, og nå har regionlensmann Arnold Nilsen i Midt-Troms valgt å starte etterforskning.

Det kommer fram i Folkebladet TVs nyhetsoppsummering mandag.

Folkebladet har vært i kontakt med Nilsen, som har uttalt at brudd på dyrevelferdsloven i utgangspunktet har ei strafferamme på inntil ett års fengsel.

Daglig leder Preben Rydningen i Shell Finnsnes uttalte i etterkant at han ikke visste hvem som hadde vært på taket. Senere bekreftet markedsdirektør i Shell Norge, Daniel Hind, at det var en ansatt ved stasjonen som hadde utført fugledrapene.

SE DEN STERKE VIDEOEN: - Jeg er rystet. Han gikk rundt på taket og drepte fugleungene med ei rive

- Vi har i all hovedsak brukt helga på å sette oss inn i saken, og har vært i tett dialog med stasjonsdrivende og ansatte. Det er en av våre ansatte på stasjonen som har gjort det, uttalte Hind.

Både NOAH og Miljøvernforbundet tok avstand fra hendelsen, og kom med skarp kritikk. De varslet også anmeldelser.

LES OGSÅ: – Han er ansatt hos oss

- Dersom det kommer, vil vi gjøre det vi kan for å samarbeide politiet. Det innebærer å sørge for at vi deler all relevant informasjon med dem, sa markedsdirektøren da han fikk spørsmål om hvordan Shell vil håndtere en eventuell anmeldelse.

Artikkeltags