Frykter omreisende kriminelle etter at 17 sykler ble stjålet - på én natt

OPPREVET SETE: Denne sykkelen var låst fast i trappa. Onsdag morgen ble det oppdaget en skade på setet. Eier oppgir at det må skyldes at noen har fiklet med sykkelen. Foto: Kim Gaare

OPPREVET SETE: Denne sykkelen var låst fast i trappa. Onsdag morgen ble det oppdaget en skade på setet. Eier oppgir at det må skyldes at noen har fiklet med sykkelen. Foto: Kim Gaare

Artikkelen er over 5 år gammel

Mamma Gro Anette Andresen fra Lakselv er rystet etter flere tyverier av sykler.

DEL

Hun frykter at omreisende kriminelle har herjet i Lakselv natt til onsdag, skriver iFinnmark.no.

Onsdag morgen skulle datteren til Gro Anette Andresen på sykkeltur med skolen, men da hun skulle dra på skolen var hennes låste sykkel forduftet fra hagen. Og en annen sykkel familien har, som var låst fast i trappa, har fått skade på et sykkelsete.

– Hun hadde brukt sykkelen sin kvelden før, og ble kjempelei seg når sykkelen var borte, sier Andresen.

Les også: Her spaner politiet på estlenderne som brøt seg inn i kjøpesenter på spektakulært vis

Leitet uten hell

Søstrene Emilie (12) og Kathe (15) forteller at de er lei seg for det som har hendt.

– Vi hadde sykkeltur på skolen, men jeg måtte bli kjørt. Og jeg har ikke fått ny sykkel ennå, sier Emilie.

Kathe sier at de har forsøkt å leite etter sykkelen mange steder i Lakselv uten hell.

– 17 sykler borte

Gro Anette Andresen la ut en etterlysning av sykkelen på Facebook og fikk respons fra andre i nabolaget. Tre gater skal være berørt av tyveriraidet: Ulveveien, Bjørneveien og Meieriveien. Ifølge Andresen skal det være stjålet totalt 17 sykler i nabolaget. Hun frykter at det er omreisende kriminelle som står bak.

– Det er nok ikke noen i lokalbefolkningen som stjeler slik, sier hun.

Hendelsen er ubehagelig.

– Det er skremmende at det er blitt slik at man ikke kan ha ting ute i hagen uten å bekymre seg for at ting blir stålet, sier hun.

Forholdet vil bli politianmeldt, ifølge Andresen

– Ring først

På folkemunne i Lakselv snakkes det om en hvit varebil som er observert i Billefjord, og at personer i bilen har gått ut av bilen og lusket rundt på eiendommene til folk. Og i Kvalsund er det tidligere blitt oppdaget merkinger som man mistenker kan være et kodesystem for omreisende tyver.

Politiets operasjonsleder i Vestfinnmark politidistrikt, Andreas Vesterhus, sier at han er ukjent med de stjålne syklene i Lakselv. Han oppfordrer å ringe politiet så snart noen oppdager et tyveri.

– Hvis folk melder fra til vår operativ enhet, kan det være tilfeller der vi snubler over noe. Og så får folk anmelde tyveriet seinere, sier han.

Kommentarer til denne saken