Forskere kan ha funnet den ultimate kuren mot fyllesyke

FOTO: COLOURBOX (ILLUSTRASJON)

FOTO: COLOURBOX (ILLUSTRASJON)

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Plages du "dagen derpå", kan dette være løsningen.

DEL

(Nettavisen): Det er mange ting som tyder på at drikke med litt "alkohyler" er bra for deg. Et glass rødvin om dagen vet vi jo alle er genialt, og nylig kunne vi jo også fortelle at øldrikking også har sine svært positive sider.

Problemet er derimot at mange opplever at "dagen derpå" kan være litt slitsom.

Nå mangler det ikke på gode råd for fyllesyke, men skal vi tro forskning er det ikke mange av vidunderkurene som faktisk har noen effekt. Det beste rådet som til en viss grad fungerer har så langt vært å få i seg nok vann - både før, under og etter fyllekula.

PÆRE KAN VÆRE LØSNINGEN

Men nå ser det ut til at australske forskere er i ferd med å bevise at det finnes noe bedre.

Ifølge forskningsinstituttet CSIRO, som er i ferd med å fullføre et forskningsprosjekt på effektene av pærer, kan pærejuice være den perfekte løsningen for deg med fyllesyke.

- Tro det eller ei, men pærer har effekt på hvor mye alkohol du har i blodet etter en drink, sier professor Manny Noakes til australske ABC.

Du kan dog ikke bare løpe i butikken og kjøpe en vanlig pære. Forskningen som er gjennomført er på såkalt "koreanske pærer", eller "eplepærer" om du vil.

MÅ TAS FØR DU DRIKKER

- Jeg bør også understreke at effekten så vi hvis du tar pærejuice før du begynner å drikke alkohol. Det er ikke noe som tyder på at du kan ta pærejuice i etterkant for å gjøre noe med tømmermennene, påpeker hun.

Nøyaktig hvordan pærejuicen kan ta knekken på fyllesyken er foreløpig ikke beskrevet, men professoren forteller at også har inflamasjonshemmende effekter, samt at de er egnet til å redusere kolesterolnivået i kroppen.

Artikkeltags