Frode Berg utlevert til Norges ambassade i Litauen

FRI MANN: Frode Berg.

FRI MANN: Frode Berg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ble overlevert til norske myndigheter klokken 11 i dag.

DEL

Spiondømte Frode Berg ble er benådet av russiske myndigheter og overlevert til norske myndigheter i Litauen. Han vil bli sendt hjem til Norge for å gjenforenes med sin familie, opplyser regjeringen i en pressemelding.

Det var VG som først omtalte overleveringen.

- Vi er glade for at Frode Berg nå kommer hjem til Norge, som en fri mann. Jeg vil takke litauiske myndigheter for samarbeidet og for den innsatsen de har gjort for å få Berg fri, sier statsminister Erna Solberg i en pressemelding.

Frode Berg har sittet fengslet i Russland siden han ble pågrepet i Moskva i desember 2017. Han ble senere dømt til 14 års fengsel for spionasje.

- Tiden i fengsel har vært en stor belastning for Frode Berg og hans nærmeste. Vi er glade for at han nå kan gjenforenes med sin familie. Vi har arbeidet systematisk for å få Frode Berg hjem helt fra han ble arrestert, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide i pressemeldingen.

Det har i lengre tid vært klart at det gikk mot en utlevering av Frode Berg.

– Vi er veldig glade for at saken nå har funnet sin endelige løsning, og at dette har endt godt både for Frode Berg, familien og lokalsamfunnet i Kirkenes, sier Øystein Hansen i Støttegruppen for Frode Berg til NTB.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken