Tromsø-elevene gjorde det så bra at de overrasket seg selv: - Det slo tydeligvis an

TO PÅ PALLEN: Lotte Sjåvik (18) (t.v) og Regine Andrea Isaksen (t.h) (17) tok henholdsvis første- og andreplass individuelt, i kategorien street fashion.

TO PÅ PALLEN: Lotte Sjåvik (18) (t.v) og Regine Andrea Isaksen (t.h) (17) tok henholdsvis første- og andreplass individuelt, i kategorien street fashion. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Unge frisørspirer fra Tromsø klippet seg til både gull og sølv under helgens Pivot point cup.

DEL

I Oslo spektrum var det lørdag og søndag duket for messe, arrangert av norsk frisørmesterforbund. I tillegg til fremvising av nye frisørprodukter, blir det arrangert NM i frisering, hvor en gjeng fra Breivang videregående skole utmerket seg.

Overraskende pallplasser

Lotte Sjåvik (18) og Regine Andrea Isaksen (17) konkurrerte begge i NM, der VG2-elever fra hele landet kniver om å være best. De vant gull og sølv i kategorien street fashion, og ble rent overrasket over at de vant.

- Det var veldig artig at vi vant, men vi ble faktisk litt overrasket. Det vi gjorde var kanskje litt uvanlig i forhold til det vi ble bedt om, men det slo tydeligvis an.

- Hva var oppgaven?

- Oppgaven var å lage en frisyre som skal passe til en person fra 18-25 år, og som skal kunne være på forsiden til et magasin. Denne oppgaveteksten ga oss frihet til å gjøre noe kreativt, så det var det vi prøvde på.

Ettertraktet i miljøet

SØLVJENTENE: Lotte Sjåvik (18), Hanna Arnesen (17) og Elise Paulsen (17) tok en sammenlagt andreplass på lagkonkurransen i damefag.

SØLVJENTENE: Lotte Sjåvik (18), Hanna Arnesen (17) og Elise Paulsen (17) tok en sammenlagt andreplass på lagkonkurransen i damefag. Foto:

Alle jentene er klare over at gode resultater i disse konkurransene betyr oppmerksomhet fra de store frisørkjedene. Det er spennende for de som skal søke lærlingplass om noen måneder.

- Vi har fått vite at flere frisører i fylket har lyst til å ta inn lærlinger herifra. Det er jo moro å bli lagt merke til av fremtidige arbeidsgivere.

I tillegg til individuelle deltakere, var det også lagkonkurranser i både herrefag og damefag. Her stilte de to lag på hver kategori, og i begge kategoriene ble det sølv.

Stolt over elevene

Elevene fra Breivang gjorde det eksepsjonelt bra, og faglærer Nina Pedersen er stolt over elevenes innsats.

- Vi har tidligere tatt medaljer i Pivot point cup, men denne gangen tok vi veldig mange medaljer. Jentene tok både første- og andreplass i den individuelle grenen «street fashion», samt andreplass i lagkonkurransen. Både i damefaget og i herrefaget.

- Hvordan er nivået i konkurransen?

- Her kjemper alle andreklassinger på frisørutdanningene mot hverandre, og Tromsø har hatt en god tradisjon med både deltakelse og gode resultater. I år hadde de en ny oppgavetekst som skulle gi elevene friere tøyler, sier Pedersen.

STOLT: Nina Pedersen er en av tre faglærere på frisørlinjen, og forteller at hun er stolt over jentene som deltok.

STOLT: Nina Pedersen er en av tre faglærere på frisørlinjen, og forteller at hun er stolt over jentene som deltok. Foto:

Klipper og styler øvingshoder

Måten de unge frisørspirene viser sine ferdigheter, er ved hjelp av øvingshoder. Dette er hoder laget av plast, som har naturlig menneskehår på toppen.

LES OGSÅ: Emma (12) fikk inspirasjon til å gjøre dette etter at tanten ble alvorlig syk

- Før selve konkurransen, klipper de til frisyren, farger håret og gjør alt kjemisk. På 20 minutter skal de føne og style frisøren. Tanken er at denne frisyren skal være forsiden på et magasin.

Pedersen er en av tre faglærere på linjen, og vil dra frem skolens store bidrag som en avgjørende faktor til suksessen.

- Elevene er utrolig flinke, men vi er veldig takknemlige for at skolen sponset både hotellrom og selve stylinghodene til konkurransen.

Artikkeltags