– OL ligger i bakhodet, men jeg kan ikke tenke så langt fremover, da blir jeg bare umotivert

LANDSLAGSKLAR: Marina Johansen (19) fra Tromsø er klar for juniorlandslaget i freeski.

LANDSLAGSKLAR: Marina Johansen (19) fra Tromsø er klar for juniorlandslaget i freeski. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Tromsøjenta Marina Johansen (19) er klar for juniorlandslaget i freeski. Og innrømmer, litt motvillig, at hun drømmer om enda større ting.

DEL
 

Juniorlandslaget i freeski ble offentliggjort onsdag. Der har tromsøjenta Marina Johansen fått plass, som en av totalt seks utøvere.

– Utrolig gøy! Jeg hadde ikke forventet dette egentlig, men det blir artig å kunne fortsette å utvikle meg i et så bra team fremover, sier Marina Johansen til Nordlys.

– OL er der i bakhodet

Hun mener uttaket styrker sjansene for å bli enda bedre kommende sesong.

– Nå får jeg barmarkssamlinger, skisamlinger og enda bedre oppfølging. Hvis jeg presterer bra nok i Norgescup eller internasjonale konkurranser, så får jeg også prøve meg i verdenscup. Jeg må vise at det jeg har noe der å gjøre, og det er jo et mål, sier Marina.

Og innrømmer at det er sådd en drøm i henne om å delta i OL. Neste vinter-OL arrangeres i Sør-Korea i 2018.

– Jeg liker ikke å sette så veldig langsiktige mål, det gjør meg egentlig bare umotivert, fordi jeg føler det blir for stort og for fjernt. Men OL er der. Jeg vet det ligger i bakhodet. Men jeg setter meg kortsiktige mål. Målet denne sesongen er å få kjøre verdenscup. Dette er mitt siste år som junior, så det hadde vært gøy.

Hun representerer Tromsø slalåm- og freestyleklubb, men har begynt tredje og siste året på NTG Lillehammer. Og mener flyttingen sørover er nøkkelen til egen suksess.

– Jeg gikk første året på videregående på idrettslinja i Tromsdalen. Vi har nok snø i Tromsø, men ikke de beste anleggene. Utviklingen min har steget rett til værs etter at jeg begynte på NTG Lillehammer. Det går mye på at vi har så bra parker her. I tillegg kan jeg variere, med kort kjøretid til Geilo, Trysil og Hafjell, sier Marina Johansen.

Drives av konkurranse med lillesøster

Hun mener turnbakgrunnen og innstillingen hennes har hjulpet henne til landslagsplass.

– Jeg turnet før, og det har mye å si for kroppskontroll. Det er mye likt, selv om det er forskjeller fra triksene vi gjør i skibakken. I tillegg gir jeg meg ikke så lett. Jeg skal få ting til, sier 19-åringen.

Lillesøster Tora Johansen (17) går i klassen under Marina på NTG Lillehammer. Hun kvalifiserte seg for junior-VM i fjor.

Marina innrømmer at konkurranseinstinktet mellom søstrene er stort.

– Forrige sesong konkurrerte vi ikke i samme klasse, det vil vi gjøre i år. Jeg skal gjøre alt for ennå å ha overtaket mellom oss. Det hadde vært kjipt å tape for min egen lillesøster. Ikke at jeg ville blitt sur på henne, mer på meg selv. Trenerne bruker det i treningen, at jeg ikke kan bli slått av lillesøstera mi, og det virker, sier Marina.

– Tora ble tatt ut til junior-VM, og jeg ble tatt ut på juniorlandslaget nå. Så det er 1-1 mellom oss foran kommende sesong, humrer tromsøjenta.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken