Fredrik (27) omkom i helikopterstyrten. Familien takker for all støtte

Artikkelen er over 1 år gammel

Navnet på piloten ble kjent torsdag.

DEL

(iFinnmark) 14. oktober begraves den svenske piloten (27) som omkom i den tragiske helikopterulykken på Skoddevarre utenfor Alta der totalt seks personer omkom. De fem passasjeren var alle unge mennesker fra Alta.

Torsdag ble navnet til den omkomne piloten kjent. Det var Fredrik Lindmark fra Nyköping som omkom.

Det var Altaposten som først omtalte navnet.

Lindmark bodde i Honningsvåg sammen med kjæresten og hennes sønn. I Sverige etterlater han seg foreldrene og en bror og en søster, i tillegg til annen slekt.

Begraves i Nyköping

Han blir begravet i Nyköping 14. oktober.

Gjennom daglig leder i helikopterfirmaet Helitrans, Richard Simonsen, ønsker familien til Fredrik Lindmark å takke for støtten som er gitt og vist etter ulykken.

I september startet Åse Digre i Alta i samarbeid med Helitrans en innsamlingsaksjon til de pårørende til helikopterpiloten. Det ble samlet inn over 231.000 kroner.

LES OGSÅ: 231.100 kroner ble samlet inn til familien til helikopterpiloten: – De setter utrolig stor pris på dette

Teksten

Her er teksten som familien gjennom Richard Simonsen ønsker å få offentliggjort (oversatt fra svensk):

Den svenske helikopterpiloten Fredrik sin familie vil på denne måten formidle hvor rørt og takknemlig vi er for all den varme, omtanke, vennlighet og sjenerøsitet som Altas innbyggere og mange andre har vist familien gjennom sin innsamlingsaksjon. Fredriks familie uttrykker også medfølelse i sorgen til familiene i Alta som ble rammet av den tragiske ulykken.

Dekker begravelsen

Richard Simonsen i Helitrans opplyser til iFinnmark at selskapet dekker både båretransporten fra Tromsø til Sverige, og begravelsen 14. oktober.

– Ja, vi dekker både transporten og begravelsen, så får familien komme tilbake etter begravelsen om hva de innsamlede pengene kan brukes på. På grunn av trekk for gebyrer ble summen til slutt noe over 219.000 kroner, sier han.

– Har det kommet noe mer informasjon om årsaken til styrten?

– Nei, vi avventer hva Havarikommisjonen kommer med, og vi bistår myndighetene i denne saken, sier han.

Etter ulykken var det naturlig nok mange ansatte i Helitrans som ble påvirket.

– Det er veldig mye følelser rundt det som skjedde, og noen er helt eller delvis sykmeldt. De blir fulgt godt opp, sier han.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken