Gå til sidens hovedinnhold

Fotballspiller ble alvorlig skadet og fraktet til UNN

Artikkelen er over 3 år gammel

En mann i 20-årene fikk ballen i hodet under en fotballkamp, og ligger nå alvorlig skadet på sykehuset.

Det oppsto en ubehagelig situasjon under en fotballkamp i Skarphallen i Tromsø lørdag.

En spiller på det ene laget fikk en ball i hodet, og ble liggende.

Ifølge iTromsø, som først omtalte saken, skal han ha svelget tunga. Dette skal ha blitt ordnet før han ble fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN), men han var ikke våken da han ble kjørt bort av sykebilen.

– Det er snakk om en mann i 20-årene, og tilstanden er alvorlig, men stabil, sier pressevakt Jan Fredrik Frantzen ved UNN til Nordlys mandag ettermiddag.

Den ene treneren for laget mannen spiller for forteller til Nordlys at hendelsen fant sted da deres eget lag skulle klarere en ball opp. Ballen gikk da via en motspiller og opp i ansiktet på spilleren, som så ble liggende.

Dette bekreftes også av treneren for motstanderlaget.

– Det skjedde rett foran benkene. Det var først en duell, så skulle en spiller klarere ballen bort. Da snudde denne spilleren seg og fikk ballen rett i ansiktet – og gikk i bakken.

– Vi så at medspillerne hans ble veldig redd og preget av det. De hadde ikke lyst til å spille videre, og det var 100 prosent forståelig, sier treneren til det andre laget.

– Så det var alvorlig

Kampens dommer mener det som kunne iverksettes raskt ble gjort på stedet.

– Jeg så det var alvorlig, så jeg blåste av tvert – og vi fikk tilkalt ambulanse. Det er ingen fasit på hvordan man skal løse en sånn situasjon, men vi gjorde det vi mente var riktig. Vi ble også enige om å avslutte kampen, forteller dommeren, som også var preget av hendelsen.

– Det var dramatisk og en tøff opplevelse, sier han.

Treneren for spilleren som nå ligger på UNN opplyser at klubben skal samle spillere på både A- og B-laget mandag kveld for å informere om statusen til spilleren. De ønsker derfor ikke å uttale seg mer om saken inntil videre.

Kommentarer til denne saken