TUIL har en mulighet til å sikre seg en historisk plass i kvalifiseringsspillet om opprykk til eliteserien når fire runder gjenstår i årets 1. divisjon, etter at de søndag overrasket alle ved å snu Vikings 2-0-ledelse til et 2-4-resultat i Jåttåvågen utenfor Stavanger.

En av målscorerne i den kampen, TUIL-kaptein Mohammed Ahamed Jama, og Nordlys' sportsleder Anders Mo Hanssen, får i den 34. utgaven av fotballpodkasten JoMos Kosmos besøk av daglig leder i TUIL og tidligere volleyballtrener og keepertrener i TIL, Inge Takøy.

  • Hør podkasten ved å bla deg litt nedover.

Sjefen for de gode tider i Dalen utfordres naturlig nok litt på klubbens mulighet til å ta steget opp. Den vil han gjerne at de skal benytte seg av, men sier samtidig om tanken om to eliteserielag fra Tromsø på litt mer fast basis:

– Jeg vil si at det ikke er rom for to Tromsø-lag i eliteserien.

En nærmere begrunnelse for det får du ved å høre den rykende ferske episoden.

Der kan du også få forklaringen på hvorfor en sjeldent spak Sead Ramovic ble liggende i fjæretanga i Lyngen under en fisketur, og du får høre historien om da Takøy helt alene (!) vant over damelaget til Tromsø Volley. Det medførte ikke bare hyggelige reaksjoner.

Takøy forteller på oppfordring fra lytter og tidligere gjest Christer Johnsgård om hvordan han selv bidro til styringen av et tyrkisk fly på vei mot Tromsø.

Finn podkasten på nett

Podkasten JoMos Kosmos har et hovedfokus på lokalfotball.

Ønsker du å høre tidligere episoder eller følge (og gjerne også like, dele og gi en vurdering av) JoMos Kosmos aldeles gratis, kan du enkelt følge disse linkene:

Facebook

Twitter

iTunes

Soundcloud

Her har du episode nummer 34, med Inge Takøy vippende på gjestebarkrakken: