Nordlys kunne tirsdag denne uka fortelle at både Elias Skogvoll og Simon Laugsand var i ferd med å komme til enighet med TUIL om å terminere kontraktene.

Begge har vært ute etter mer spilletid enn TUIL har kunnet tilby, og nå er en enighet på plass som gjør at begge spillerne kan finne seg nye klubber.

Laugsand har allerede gjort det. Han skal spille ut 2018-sesongen for Sortland.

Grunnet karantenetid ved terminering av kontrakt skjer ikke opphevelsen før 18. juni, og da kan han debutere i en ganske profilert kamp mot Skjervøy 24. juni.

Dette blir kampen der Regionsligaens to kvinnelige herretrenere, Julie Voktor Pedersen og Eline Torneus, møtes til duell.

I Mjølner-møte

Skogvoll har foreløpig ikke bestemt seg for hvor han spiller resten av sesongen, men den tidligere TIL-spilleren har en sterk interesse fra moderklubben Mjølner, samtidig som det er klubber sørpå som også har forhørt seg.

Kantspilleren skal i helga hjem til Narvik for å trene med Mjølner og ha samtaler med dem.

TUIL-trener Gaute Ugelstad Helstrup forstår ønsket til både Skogvoll og Laugsand om mer spilletid.

– Det er fair, det. Vi håper jo at de kommer til klubber der de kan bli viktige brikker for at laget deres kan få en god høstsesong, sier Ugelstad Helstrup til Nordlys.

 

Mulig opprykk for juniorer

Løsningene med Laugsand og Skogvoll gjør at det plutselig åpner seg litt plass i A-stallen til TUIL.

Eventuelle erstattere kan fort allerede være i klubben. Mot Jerv onsdag hadde Helstrup med juniorene George-Lewis Maniraguha, Sebastian Ottesen og Johan Martin Arntsen på benken, og førstnevnte kom inn til sin debut.

Nettopp George-Lewis Maniraguha kan være svært aktuell for å få en fast plass som A-spiller i TUIL nå.

– Ja, George er det naturlig å ta en diskusjon rundt – der vi ser på hva som er riktig for han. Samtidig vil ikke dette være så dramatisk uansett for disse guttene, for de har trent fast med oss ganske lenge, sier Gaute Ugelstad Helstrup.