Klar for TUIL etter «tøffe opplevelser» i Vålerenga

NY TUIL-SPILLER: Kristoffer Hay kommer til TUIL på lån fra Vålerenga i 2018, og både 19-åringen fra Tromsø og TUIL ser for seg flere år enn det ene.

NY TUIL-SPILLER: Kristoffer Hay kommer til TUIL på lån fra Vålerenga i 2018, og både 19-åringen fra Tromsø og TUIL ser for seg flere år enn det ene. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

19-årig tromsøgutt vender hjem, og det ligger an til flere år på TUIL Arena.

DEL

Nordlys kunne 6. januar fortelle at tromsøgutten Kristoffer Hay (19) var på vei fra Vålerenga til TUIL, og mandag denne uka avsløre at TUIL og Vålerenga var enige om en låneavtale.

Avtalen er nå bekreftet av Vålerenga, og den unge midtstopperen kan kalle seg TUIL-spiller i 2018.

– Jeg er veldig fornøyd med det, sier Hay, som skulle signere sin personlige kontrakt torsdag ettermiddag.

– Det blir en ny utfordring i min karriere, jeg gleder meg veldig. Jeg har fått et godt inntrykk her – det er en morsom og samtidig seriøs gruppe, og veldig høyt nivå. Jeg merker ikke den store forskjellen fra Vålerenga og hit, sier 19-åringen.

Han har ambisjoner om å kjempe med de faste valgene fra 2017, Tobias Nygård Vibe og Anders Jenssen, om en midtstopperplass i TUILs førsteellever.

– Jeg kommer inn som en utfordrer, og vil prøve å kjempe meg inn i en startellever – det er det som er målet. Med hardt arbeid tror jeg det kan gå greit, sier Hay, som beskriver seg selv slik som spiller:

– Ganske tøff og smart. Kvikk til beins og god i dueller, og litt ledertype som tar ansvar uansett om det er med juniorer eller seniorer.

Droppet fra treningsleire

Hay er født i Tromsø, der han bodde i barndomsårene. Han er sønn av håndballprofilen Geir Hay og lillebroren til håndballspiller og -trener Thomas Hay.

Etter at han flyttet sørover kom gjennombruddet på fotballbanen i Hønefoss, der han fikk spille tolv kamper i 1. divisjon som 16- og 17-åring i 2015. Høsten 2016 gikk han videre til Vålerenga, og på den tiden fikk han også to kamper for det norske G18-landslaget.

Tiden i Vålerenga, der han spilte fast på andrelaget men ikke fikk sjansen i eliteserien, oppsummerer han som litt todelt.

– Det var veldig lærerikt, både på og utenfor banen – og kanskje spesielt med det å takle motgang. Jeg fikk en del tøffe opplevelser der, men synes jeg kom godt ut av det til slutt. Jeg mener jeg har vokst på det. Jeg hadde et håp om å få litt spilletid i eliteserien, men det skjedde ikke. Sånn er det bare – men det er ikke noe jeg er bitter for i det hele tatt. Jeg er heller takknemlig for at Vålerenga i det hele tatt hentet meg, det er ikke alle som får den muligheten.

– Hva legger du i «tøffe opplevelser»?

– Jeg ble droppet fra begge treningsleirene, og da det var treningskamp mot Manchester United tok de heller med en prøvespiller i stedet for meg. Da har nok treneren sine grunner, og det må jeg bare respektere – men det var tøft.

TUIL ønsker flere år

Å vende tilbake til Tromsø er han veldig positiv til.

– Jeg er jo født og oppvokst her, og har mye familie her, så det tror jeg skal gå veldig bra, sier Hay, som fort kan bli værende mer enn ett år i TUIL.

– Jeg har pratet litt med Gaute (Ugelstad Helstrup, trener) og de rundt, og vi ser for oss at det blir mer enn ett år hvis alt går sånn som vi har sett det for oss, sier 19-åringen.

Det støttes og bekreftes av Helstrup.

– Vi ser det i et litt lenger perspektiv og håper vi kan få forlenget avtalen – og at han kan være en god TUIL-spiller i mer enn ett år, sier TUIL-treneren, som er veldig positiv til den nye tilveksten i spillerstallen.

– Han har bodd i Kroken, og vi vet at det kommer mange gode spillere derfra, smiler treneren, som spilte barndomsfotball i Kroken selv.

– Han kommer i en utfordrerposisjon, men vi håper og tror at han kan bidra ganske på direkten, sier Gaute Ugelstad Helstrup om Kristoffer Hay.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken