TIL-spiss Thomas Lehne Olsen (26) ga overfor NRK mandag uttrykk for at han har et ønske om å bytte klubb ett år før kontrakten med TIL går ut.

Hovedforklaringen han ga var at kjæresten hans fortsatt bor på hjemstedet Moelv, og at det har gjort det vanskelig for ham å være bosatt i Tromsø.

TIL er egentlig interessert i å forlenge avtalen, men det virker svært lite aktuelt for hedmarkingen – som i stedet mener TIL bør selge ham før 2018-sesongen starter.

– Fotballmessig er det ikke noe jeg har fryktelig lyst til. Jeg har veldig tro på det Simo (Valakari) har kommet inn og gjort, og det kunne vært morsomt å være med på. Men for at jeg skal trives med det jeg gjør og få ut det lille ekstra, er jeg nødt til å ha det bra ved siden av fotballen, sier Lehne Olsen til Nordlys.

 

– Vil ødelegge for klubb og spiller

Han understreker at han mener det ikke er byen Tromsø eller klubben TIL dette handler om, men hvordan han ellers har det utenfor banen.

– Det har vært bra i Tromsø, og det handler ikke om at jeg ikke trives i byen eller klubben, men situasjonen er at jeg har bodd alene lenge nå, og nå er det på tide å endre på det. Det går også litt på alderen jeg er i. Det ville vært annerledes hvis jeg var 18-20 år, sier 26-åringen.

– Det er en vanskelig beslutning, og jeg vil først prate mer med TIL om det før jeg kommenterer det så mye mer. Jeg regner med at jeg kommer til å gjøre det i morgen (onsdag), sier Lehne Olsen videre.

Overfor iTromsø tirsdag uttalte han seg om hvilke konsekvenser han tror det kan få hvis TIL velger å insistere på at det siste kontraktåret skal gjennomføres.

Det sier han også litt om i praten med Nordlys.

– Jeg regner med at TIL ikke har lyst til å ha en umotivert spiller, og en spiller som ikke trives. Det vil ødelegge både for klubben og spilleren, sier Lehne Olsen, og legger til:

– Dette er et ønske jeg har, så må jeg prate litt mer med TIL om det. Og igjen, det er ikke at jeg ikke trives i Tromsø eller klubben. Det er en privatsak, rett og slett.

 

Har interesse

Nordlys er kjent med at det allerede er interesse, også fra klubber sørpå, for spilleren som har blitt TILs toppscorer i begge sine første år i klubben.

Om TIL i det hele tatt kan være villige til å selge, eller om noen klubber da vil kunne møte et eventuelt priskrav, vil vise seg.

Sportssjef Svein-Morten Johansen har tirsdag ikke vært tilgjengelig for kommentar.