Eline Torneus sender onsdag ut sine Skjervøy-gutter i første runde av NM-cupen mot Simo Valakaris TIL, en kamp du i samarbeid med NRK kan se direkte på nordlys.no.

Det er varslet folkefest i Nord-Troms, med et ørlite håp om en cupskrell.

Torneus er for tiden det nærmeste man kommer et virkelig svar på rollefiguren til Ane Dahl Torp i NRK-serien Heimebane, Helena Mikkelsen.

– Det er skummelt hvor mye jeg kjenner meg igjen i henne, sier Torneus blant annet når hun er gjest i den ferskeste utgaven av vår fotballpodkast JoMos Kosmos, sammen med TUIL-spiller Jo Nymo Matland og Nordlys' sportsleder Anders Mo Hanssen.

Den nye episoden finner du klar til åpen lytting ved å bla deg litt nedover.

Torneus får også fortelle i podkasten om tankene før cupmøtet med TIL, og det hun opplever som en ekstra fallhøyde som kvinnelig hovedtrener for et herrelag i allnorsk fotball.

Hun drar også gjennom et langt liv med i ganske stor grad selvpåførte og ubehagelige skader, der både knær og ryggvirvler har fått unngjelde – i tillegg til mye annet lettbeint fotballprat.

Finn podkasten på nett

Podkasten JoMos Kosmos har et hovedfokus på lokalfotball.

Ønsker du å høre tidligere episoder eller følge (og gjerne også like og dele) JoMos Kosmos aldeles gratis, kan du enkelt følge disse linkene:

Facebook

Twitter

iTunes

Soundcloud

Her serverer vi episode 22, med Skjervøy-trener Eline Torneus sittende på gjestekrakken: