Det finnes etter hvert en del podkaster i Norge som handler om fotball, men foreløpig ingen som har med seg det lokale aspektet med base i Tromsø.

Dette velger Nordlys' sportsleder Anders Mo Hanssen, i tospann med TUIL-spiller Jo Nymo Matland, nå å gjøre noe med.

Onsdag 13. september, når alle reaksjoner etter mandagens valg har fått roet seg, kommer første utgave av nyskapningen «JoMos Kosmos».

Den nye podkasten skal ha ukentlige sendinger, med onsdag som publiseringsdag, og målet er å ha ukentlige gjester.

Til første sending blir det besøk av NRKs programlederprofil og Burfjords stolthet Carina Olset.

Har du spørsmål til henne eller programlederne, smått eller stort, anbefaler vi på det varmeste å gå innom enten Facebook-siden eller Twitter-profilen til «JoMos Kosmos».

Podkastene vil bli publisert på nordlys.no, og vil også bli gjort tilgjengelige via søk i Soundcloud og så snart sendingene er på lufta også i iTunes. Alt er åpent og kostnadsfritt.

– Jakter på de gode historiene

– Vi gleder oss veldig til å tilby noe vi mener mange vil ha glede av. Fotballpodkaster er generelt populære og noe vi benytter oss av selv, og vi håper at en variant med litt lokalt tilsnitt vil kunne være noe folk vil høre på når de går til jobb, trener, sitter på bussen, kjører bil eller bare slapper av. Så får vi jo selv gjøre noe av det fineste som finnes – snakke fritt om fotball, sier Jo Nymo Matland og Anders Mo Hanssen.

– Selv om det vil være dagsaktuelle ting fra både eliteserien, 1. divisjon, 4. divisjon, Premier League, Bundesliga og andre steder som er naturlig å ta opp, ønsker vi gjerne å gå litt mer i dybden og få frem noen av de mange gode historiene vi vet finnes på lager hos de gjestene vi får med oss. Den lille høytideligheten vi eller våre gjester måtte ha, blir lagt igjen før opptakeren skrus på, sier Mo Hanssen.

Siden en god ting ikke kan sies for ofte – her finner du «JoMos Kosmos» (også snart på iTunes):

Soundcloud

Facebook

Twitter