Han overlot TIL-jobben til Valakari: – Den beste treneren som har vært i TIL

STERKT SKUSSMÅL: Truls Jenssen var den siste hovedtreneren i TIL før Simo Valakari, i noen uker. Han mener finnen nok er den beste treneren som har vært i TIL så langt. Det kommer fra en mann som blant annet spilte under Tommy Svensson.

STERKT SKUSSMÅL: Truls Jenssen var den siste hovedtreneren i TIL før Simo Valakari, i noen uker. Han mener finnen nok er den beste treneren som har vært i TIL så langt. Det kommer fra en mann som blant annet spilte under Tommy Svensson. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Han startet i TIL for 50 år siden og har blitt trent av Tommy Svensson. Han mener Simo Valakari topper alle.

DEL

Truls Jenssen begynte på sitt TIL-liv som 6-åring for 50 år siden. Med noen avbrekk i Sogndal, TUIL og Brann har han vært nesten en hel mannsalder i Tromsø IL.

Han var med på den store oppturen med blant annet seriesølv under svenske Tommy Svensson, som senere førte Sverige til VM-bronse.

Likevel gir han et enormt skussmål til finnen som nå leder TIL, og som han selv overlot jobben til etter en vikarrolle i to kamper i fjor sommer etter at Bård Flovik hadde forlatt stillingen.

– Han er kanskje den beste treneren som har vært så langt i TIL, sier Jenssen om Valakari i den ferskeste utgaven av vår fotballpodkast JoMos Kosmos.

  • Episoden der Jenssen snakker med TUIL-spiller Jo Nymo Matland og Nordlys' sportsleder Anders Mo Hanssen finner du ved å bla deg litt nedover.

Med navn som Svensson med i beregningen holder han fast på sin vurdering av Valakari.

– Jeg tar sjansen på det, han fortjener det – og jeg håper selvfølgelig han blir i mange år til, sier Jenssen.

TIL-legenden, cupfinalehelten og TILs første målscorer på øverste nivå i norsk fotball får snakke om mye annet stort og smått i den siste JoMos Kosmos-episoden.

Det blir litt om det ferske møtet eldstesønnen Ruben Yttergård Jenssen hadde med TIL denne uka, om da Åge Hareide nesten ble TIL-trener – og litt snakk og spørsmål om både de gode sidene og kritikken som har kommet rundt TILs utviklingsmodell, der Jenssen i dag styrer skuta som utviklingssjef.

Du får også servert en historie om et ganske utradisjonelt utfall av lønnsforhandlinger på TUIL-brakka.

Finn podkasten på nett

Podkasten JoMos Kosmos har et hovedfokus på lokalfotball.

Ønsker du å høre tidligere episoder eller følge (og gjerne også like, dele og gi en vurdering av) JoMos Kosmos aldeles gratis, kan du enkelt følge disse linkene:

Facebook

Twitter

iTunes

Soundcloud

Her er episode 25, tett på Truls Jenssen inne rundt vårt runde barbord i et intimt lydstudio:

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken