TIL D med enorm prestasjon i dansk eliteturnering: – Det er utrolig stort

FORNØYD: TIL D-guttene hadde all grunn til å være fornøyd da de tok bronse i Audi Elite Cup som første TIL-lag noensinne.

FORNØYD: TIL D-guttene hadde all grunn til å være fornøyd da de tok bronse i Audi Elite Cup som første TIL-lag noensinne. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

TILs småguttelag reiser fra Audi Elite Cup med bronse i bagasjen etter en imponerende bronsefinale.

DEL

TIL D har i løpet av helgen deltatt på den danske eliteturneringen Audi Elite Cup, hvor Nordens elitelag får muligheten til å møte hverandre. På imponerende vis kom TIL D til bronsefinale hvor de vant 4-3 mot danske Randers, en sak iTromsø omtalte først.

– Det er utrolig stort. Turneringen samler stort sett de beste lagene i Norden og vi ender opp som det suverent beste laget fra Norge, og leverer TILs beste prestasjon i turneringen noensinne. Det står det respekt av, forteller TIL D-trener Stian Ryslett over telefon etter at guttene hadde vunnet bronsefinalen.

Ingen selvfølge

At TIL skulle ta bronse i turneringen var ingen selvfølge. Med kun ti minutter igjen på klokken var stillingen 1-3 i favør danskene.

– Når det gjensto ti minutter på klokken begynte det å lyne, og begge lagene ble sendt i garderoben. Under praten i garderoben ble vi enige om å trykke på offensivt. Når laget kom ut igjen scoret vi to raske mål, og på overtid scoret en av de yngre spillerne et praktmål som gjorde at vi stakk av med seieren, oppsummerer treneren.

Høgli på besøk

Tom Høgli, som selv skal spille for TIL i 2018, kom på besøk etter TILs første kamp i turneringen. Høgli var også å se etter at guttene vant bronsefinalen.

– Turneringen foregikk på FC Københavns treningsanlegg, men Høgli tok likevel turen opp på eget iniativ. Etter den første kampen inviterte jeg han inn i garderoben hvor han pratet et par ord med spillerne, forteller Ryslett, og legger til:

– Det er utrolig gøy for spillerne, men jeg tror også at Høgli syntes det er gøy ettersom at han har et enormt engasjement for TIL.

Åpne dører

Ryslett håper at prestasjonen leder til at flere dører vil åpne seg for TIL-laget.

– I år var vi nødt til å mase oss inn i turneringen, så jeg håper at årets prestasjon gjør at vi i det minste blir invitert hit igjen til neste år. Så håper jeg selvsagt at vi nå blir å få invitasjoner til tilsvarende turneringer, sier TIL D-treneren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken