«Fotball-Norge har mistet en hedersmann»

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Andreas Morisbak og Per Ravn Omdal i Norges fotballforbund minnes Terje Skarsfjord, som døde 15. januar.

DEL

LeserbrevMINNEORD TERJE SKARSFJORD:

Terje Skarsfjord gikk bort den 15. januar. Familien har mistet en kjær ektemann, far og bestefar.

Fotball-Norge har mistet en hedersmann, en av våre fremste trenere og en dyktig fagmann som har bidratt sterkt til utvikling av norske trenere de siste tiår.

Terje var en fremtredende spiller på det første nord-norske laget som spilte i den øverste allnorske serien, Mjølner Narvik, i 1972. Han debuterte på A-laget i 1959 og spilte hele 15 sesonger for sin kjære moderklubb, avbrutt av et kortere opphold i Kvik, Trondheim. Han spilte 13 kamper på det nordnorske landslaget og sammen med Harstad-gutten Trygve Bornø kandiderte de for det norske juniorlandslaget.

Han startet sin trenekarriere i hjembyen Narvik hvor han trente Mjølner i mange år. Han trente også  Hødd i begynnelsen av 1980-tallet.

Mest kjent er imidlertid hans trenergjerning i TIL som han trente i flere perioder. I 1996 ledet han klubben til det ene av sine to cupmesterskap ved å slå den andre nord-norske klubben, Bodø/Glimt med 2-1 i en dramatisk finale. Han ga seg etter 1996-sesongen, men returnerte til TIL foran 1999-sesongen og trente klubben til og med 2001.

I 2003 var han igjen på plass i TIL som da slet i bunnen av tabellen. Han klarte å hjelpe laget  til å unngå nedrykk ved at TIL slo seriemester Rosenborg borte på Lerkendal på overtid i siste serierunde.

I tillegg til at han var utdannet adjunkt, var han også tidlig ute med å ta trenerutdanning. Allerede i 1975/76 tok han det høyeste trenerkurset den gang, D-kurset. Terjes fordypningsoppgave, «Holdning i fotball», ble senere benyttet som fast pensum i trenerutdanningen.

Temavalget sier mye om Terjes personlighet og virke som trener. Han nøt stor respekt for sin væremåte og håndtering av spillere, kolleger og fotballfamilien som sådan.

Terje ble etter hvert en sentral person i Norges Fotballforbunds spiller- og trener-utvikling.

Han var trener for aldersbestemt landslag fra G-15 til junior i flere år. I 1984 kom han inn i NFFs Trenerkomite og ble der en sentral person som instruktør på de høyeste kursene og i utvikling av kursmateriell. Han er blant annet medforfatter i lærebøkene «God Fotballferdighet» (1986), «Ungdomsfotball» (1988) og «Fotballferdigheten» (2009).

Terje var en god og konstruktiv kollega og en lojal venn.

Norges Fotballforbund, spillere, klubber og trenerkolleger takker for et uselvisk og unikt bidrag for utvikling av fotballidretten.

Artikkeltags