Gå til sidens hovedinnhold

Gjør deg klar for superhelg direkte på nordlys.no!

Artikkelen er over 4 år gammel

Nordlys leverer flere timer med direktefotball denne helga.

Det begynner å knyte seg til inn mot seriestart, og lagene går inn i fasen med sin siste finpuss.

TIL tar turen til Stockholm, der de lørdag skal møte den svenske storklubben Djurgården til sin nest siste treningskamp.

Nordlys sender denne kampen 14.00 lørdag. For å se den, må du være abonnent. Det kan du bli her, i fire uker for én krone.

TUIL er i Bodø, der de søndag møter Glimt med deres nyeste signering Thomas Drage på Aspmyra.

Disse kampene kommer vi til å vise direkte på nordlys.no i løpet av helga, for våre abonnenter.

Store profiler

Nordlys.no har sikret seg de norske rettighetene til TILs kamp mot Djurgården, som i Sverige vises av CMore.

Nordlys leverer egen produksjon fra Sverige med Christian Haksø som kommentator, og kampstart er lørdag klokken 14.00.

– Fotball er best live, og nest best når du får det live på en skjerm. Nå får alle vi som heier på TIL muligheten til å se «Gutan» direkte fra Stockholm – i nest siste test før sesongen braker løs. Dette blir en kamp vi gleder oss til å vise, mot en av de virkelige storklubbene i svensk fotball, sier sjefredaktør Helge Nitteberg i Nordlys.

Djurgården hadde tidligere TIL- og landslagstrener Per-Mathias Høgmo som sjef i 2013.

I dagens stall, som i fjor sikret en sjuendeplass i Allsvenskan, finner man Marcus Hansson, som i 2015-sesongen spilte 25 eliteseriekamper for TIL – og bodøværingen og eks Glimt-spilleren Daniel Berntsen. Hansson står over lørdagens kamp på grunn av en ankelskade.

Djurgården har et par skikkelige svenske veteranprofiler omtrent på linje med TILs Morten Gamst Pedersen – i keeper Andreas Isaksson (35) og midtbanespiller Kim Källström (34).

Isaksson har vært innom klubber som Juventus, Manchester City og PSV, og står med svimlende 133 A-landskamper for Sverige – mens Källström i tillegg til et kort Arsenal-opphold er mest kjent for sine seks sesonger og over 200 seriekamper for franske Lyon. Han er ikke mye dårligere enn Isaksson på antall A-landskamper, med sine 131.

Les også

Dommen er klar: Så mange har de mistet etter kranglesaken

 

– Blir en superhelg

Søndag ettermiddag klokken 16.30 barker Bodø/Glimt og TUIL sammen på Aspmyra. De spiller begge i 1. divisjon i år, og TUIL er nok ute etter en litt hyggeligere opplevelse enn det de fikk i La Manga, der det ble 0-3 for Elverum og 1-4 for Florø.

Den kampen vises også på nordlys.no, i samarbeid med Avisa Nordland som leverer produksjon og kommentering av ANs erfarne journalister Freddy Toresen og Stian Høgland.

– TUIL mot Glimt i Bodø blir også en svært interessant kamp, og vil gi en pekepinn på hvordan de to divisjonskollegene ligger an før sesongstart i 1. divisjon, sier Nitteberg.

Vi hadde også planlagt å vise kampen mellom Senja og Skarp i Skarphallen lørdag, men tekniske problemer gjør at dette ser vanskelig ut – noe vi må beklage til våre abonnenter. Vi jobber på spreng for å ordne signalproblemene i hallen.

Les også

Ble vraket fra landslaget. Nå kommer skikongen til Tromsø i stedet

 

Økt satsing på streaming

Nordlys øker satsingen på streaming av direktesendt sport den kommende sesongen.

– Vi ser at det er stor interesse for streaming av sport generelt og fotball spesielt. Det gjelder alt fra turneringer med miniputter til amatørfotball med voksne, og ikke minst har vi sett at det er interesse for å se Finnsnes, TUIL og TIL direkte på nordlys.no, sier Helge Nitteberg.

– Dette bør være en rikholdig helgemeny med direktesendt fotball som kan fenge hos mange der ute. Vi gleder oss til å levere sendinger med det beste vi har å tilby av lokale lag til våre abonnenter, sier sportsleder Anders Mo Hanssen.

– Når det gjelder TIL, blir dette siste sjanse til å se et toppet lag bli drillet inn før seriestarten hjemme mot Brann – siden fem spillere, minst tre av dem sentrale, er borte på landslagsoppdrag når Glimt kommer til generalprøve i Tromsø neste helg (Aron Sigurdarson for Island og fire stykker på det norske U21-landslaget). Generalprøven TIL-Glimt vil vi for øvrig også vise direkte på nordlys.no, legger sportslederen til.

Les også

Leif-Harry fra Tromsø er ikke helt som andre 73-åringer

 

 

Kommentarer til denne saken