TILs suksesstrener Simo Valakari er en celeber gjest i sesongens siste episode av fotballpodkasten JoMos Kosmos, med TUIL-spiller Jo Nymo Matland og Nordlys' sportsleder Anders Mo Hanssen.

  • Episoden finner du ved å bla litt nedover i saken.

Finnen får snakke mye om de magiske månedene i TIL, og hvordan han ser på veien videre.

Han har tidligere snakket om fremtidsmuligheter for Champions League på Alfheim, og i en bransje der resultatene helst bør komme kjapt ymter han frempå om å spille for seriegull allerede neste år.

– Det må skje neste år, sier Valakari i podkasten, og uttaler også:

– Vi vet ikke om det er realistisk å vinne serien neste år, men vi er nødt til å gå for det.

Andre tema Valakari får snakke om er den litt mystiske sparkingen i finske SJK etter en massiv suksess der, uroen rundt TIL-spiss Thomas Lehne Olsen – og hvorfor han fikk et uventet besøk på døra av Tromsø Brann og Redning.

Det dykkes også litt inn i spillerkarrieren til den tidligere Motherwell- og Derby-proffen, der følelsen av å score mål i Premier League nevnes, i tillegg til et par godbiter om tidligere romkamerat Georgi Kinkladze.

Finn podkasten på nett

Podkasten JoMos Kosmos har et hovedfokus på lokalfotball, og publiseres ukentlig, og går som nevnt nå inn i en liten juledvale.

Ønsker du å høre tidligere episoder eller følge (og gjerne også like og dele) JoMos Kosmos aldeles gratis, kan du enkelt følge disse linkene:

Facebook

Twitter

iTunes

Soundcloud

Her er episode nummer tolv med Simo Valakari sittende passe komfortabelt på gjestebarstolen: