Rune Lange (40) er en mann med mye på samvittigheten.

Blant de tingene finner man målrekord i Fløya, 55 mål på 75 serie- og cupkamper for TIL mellom 1997 og 2000, et rekordsalg på 43 millioner kroner til tyrkiske Trabzonspor og en slags legendestatus i den belgiske storklubben Club Brugge.

Lange tittet i helga innom studio til vår fotballpodkast JoMos Kosmos for å prate med TUIL-spiller Jo Nymo Matland og Nordlys' sportsleder Anders Mo Hanssen om disse tingene, tyrkisk pengekrangel og ganske mye annet.

  • Den ferske episoden finner du ved å bla deg litt nedover.

Den nå Oslo-bosatte økonomiske rådgiveren som per i dag er lagkamerat med en gammel kulthelt fra det norske landslaget får fortelle litt om hvor populært navnet hans egentlig ble under tiden i Belgia.

Det blir også mye om de overgangene som bare nesten skjedde, til Premier League og to ganger til Rosenborg. I førstnevne tilfelle satt TIL-ledelsen og hadde innkassert 43,7 millioner kroner, men det skulle ikke ende helt sånn. Og RBK-lederne ble i harnisk da først TIL sa nei, og ved en senere anledning Lange selv og hans agent Rune Hauge.

Visste du forresten at herr Lange har vært sentral i å sørge for proffoverganger til utlandet for to nåværende TIL-spillere? Ikke? Lytt og lær.

Finn podkasten på nett

Podkasten JoMos Kosmos har et hovedfokus på lokalfotball.

Ønsker du å høre tidligere episoder eller følge (og gjerne også like og dele) JoMos Kosmos aldeles gratis, kan du enkelt følge disse linkene:

Facebook

Twitter

iTunes

Soundcloud

Her får du episode 24, med ingen ringere enn Rune Lange plassert i gjestestolen midt mellom høytidelighetene i en konfirmasjonsfeiring: