TIL-lederne hadde startet festen – så snøt den tidligere storscoreren dem for 43,7 millioner kroner

STORFINT BESØK: Rune Lange er innom i den ferskeste utgaven av vår fotballpodkast JoMos Kosmos. Her er det mye snacks om både Tyrkia, Belgia, England og Rosenborg.

STORFINT BESØK: Rune Lange er innom i den ferskeste utgaven av vår fotballpodkast JoMos Kosmos. Her er det mye snacks om både Tyrkia, Belgia, England og Rosenborg. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Snart dukker det opp et stort antall myndige belgiske borgere ved navn Rune. Denne mannen er årsaken.

DEL

Rune Lange (40) er en mann med mye på samvittigheten.

Blant de tingene finner man målrekord i Fløya, 55 mål på 75 serie- og cupkamper for TIL mellom 1997 og 2000, et rekordsalg på 43 millioner kroner til tyrkiske Trabzonspor og en slags legendestatus i den belgiske storklubben Club Brugge.

Lange tittet i helga innom studio til vår fotballpodkast JoMos Kosmos for å prate med TUIL-spiller Jo Nymo Matland og Nordlys' sportsleder Anders Mo Hanssen om disse tingene, tyrkisk pengekrangel og ganske mye annet.

  • Den ferske episoden finner du ved å bla deg litt nedover.

Den nå Oslo-bosatte økonomiske rådgiveren som per i dag er lagkamerat med en gammel kulthelt fra det norske landslaget får fortelle litt om hvor populært navnet hans egentlig ble under tiden i Belgia.

Det blir også mye om de overgangene som bare nesten skjedde, til Premier League og to ganger til Rosenborg. I førstnevne tilfelle satt TIL-ledelsen og hadde innkassert 43,7 millioner kroner, men det skulle ikke ende helt sånn. Og RBK-lederne ble i harnisk da først TIL sa nei, og ved en senere anledning Lange selv og hans agent Rune Hauge.

Visste du forresten at herr Lange har vært sentral i å sørge for proffoverganger til utlandet for to nåværende TIL-spillere? Ikke? Lytt og lær.

Finn podkasten på nett

Podkasten JoMos Kosmos har et hovedfokus på lokalfotball.

Ønsker du å høre tidligere episoder eller følge (og gjerne også like og dele) JoMos Kosmos aldeles gratis, kan du enkelt følge disse linkene:

Facebook

Twitter

iTunes

Soundcloud

Her får du episode 24, med ingen ringere enn Rune Lange plassert i gjestestolen midt mellom høytidelighetene i en konfirmasjonsfeiring:

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken