Comeback-klar Høgmo: – Noe spesielt med dette prosjektet

NY FFK-TRENER: Per-Mathias Høgmo (t.h) er klar som ny trener for Fredrikstad FK.

NY FFK-TRENER: Per-Mathias Høgmo (t.h) er klar som ny trener for Fredrikstad FK. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

På sin egen 58-årsdag ble Per-Mathias Høgmo presentert som ny trener i Fredrikstad FK, som spiller på nivå tre neste år.

DEL

Fredrikstad FK rykket ned fra norsk toppfotball i 2017, da den tradisjonsrike klubben røk mot Notodden i kvalifiseringen om 1.divisjonsspill i 2018.

Nå har klubben fått på plass mannen som skal føre Fredrikstad tilbake til toppen i norsk fotball. Tidligere TIL- og landslagstrener Per-Mathias Høgmo, som ble presentert for media, sponsorer og supportere på Fredrikstad stadion fredag formiddag.

Høgmo, som er ansatt som hovedtrener de to neste årene, startet med å håndhilse på alle de som hadde møtt opp, før han forklarte hvorfor han går fra A-landslagsjobb til å trene en klubb på nivå tre i norsk fotball.

– Det har vært interesse fra klubber på høyere nivå på banen, men dette prosjektet er det noe spesielt med. Da muligheten kom, så tok jeg den. Av alle prosjekter i norsk fotball i dag, så er dette det mest spennende, sa Per-Mathias Høgmo på pressekonferansen.

Han har trent TIL i tre perioder, og etter suksess i Tromsø i 2004 og 2009-2012, dro han til svenske Djurgården sommeren 2013, og ledet den kriserammede klubben til trygg plass og cupfinale. Deretter ble han norsk landslagssjef, men maktet ikke ta Norge til EM, da Ungarn ble for sterke i to kvalikkamper.

Etter en svak start på VM-kvalifiseringen fikk Høgmo sparken av NFF.

– Jeg brenner for å bygge lag, og være en del av et makrolag. Fredrikstad er en by med stor spennvidde, med samhandling mellom handel og offentlig sektor som utvikler byen. Kultur i denne utviklingen er viktig, og FFK er limet i denne byen og regionen. Enhver by med respekt for seg selv har et godt fotballag, og jeg gleder meg til å skape utvikling og kultur her, sa Høgmo.

 

Artikkeltags