Fredrik Michalsen (21) og TIL ble i vinter enige om å gå hver sine veier, og oppheve kontrakten midtbanespilleren hadde med klubben.

Nå er han bare en signatur unna å kunne kalle seg Fløya-spiller. Det er ventet at den underskriften vil komme i løpet av onsdag kveld.

– Planen er å signere senere i dag, ja, bekrefter Michalsen selv til Nordlys.

Michalsen har også snakket litt med TUIL, men nå er det bare en liten formalitet unna at han går tilbake til klubben han spilte aldersbestemt fotball for i nesten ti år før han ble TIL-gutt som 14-åring.

– Det ser sånn ut, ja. Det er bare underskriften som mangler. Så må vi bli enige om hvor mange nuller det skal være i kontrakten. Det blir ingen tall foran de nullene, da, humrer Fløya-trener David Lundblad.

Han er svært godt fornøyd med å kunne lande en avtale som ikke er hverdagskost, der en ung spiller med erfaring (sju kamper) fra eliteserien velger 3. divisjon.

– Fredrik er en veldig god fotballspiller med mye erfaring fra høyere nivå. Han har fysikk og gode ferdigheter med ball, og er også anvendelig og kan dekke opp på en stopperplass. Han er gammel Fløya-spiller og ikke minst en fantastisk fin gutt, sier Lundblad.

– Jeg oppfatter Fredrik som fortsatt motivert rundt fotballen. Jeg tror det blir et fint år for han hos oss, legger han til.

 

– Stilles forventninger til oss nå

Tidligere i vinter har Fløya hentet inn flere gamle kjente i Tom-Erik Bang Kristiansen og Tobias Schjetne, og de har også styrket seg med Fredrik Allertsen, Scott Fitzgerald, Jonas Høylo Fundingsrud og Aleksander Lenning.

Totalen tilsier at Tromsø-laget må finne seg i å nevnes som en toppkandidat i årets 3. divisjon avdeling 6.

– Det begynner å se bra ut. Vi har veldig sterk konkurranse i mange posisjoner. Det vil øke treningskvaliteten, og det tror jeg vil gjøre oss bedre. Det er også en gruppe spillere jeg tror kan fungere godt sammen.

– Det er en kompliment til oss som klubb at disse spillerne vil komme til oss. Det virker som om de ser at det er en positiv følelse rundt Fløya og det som skjer i klubben, sier Lundblad.

– Det kommer til å stilles forvetninger til oss nå, og det er naturlig. Samtidig er det ingen som vinner kamper på papiret – vi må gjøre jobben i det daglige arbeidet, understreker Fløya-treneren.

 

Prioriterer forretningskarriere

Som Nordlys tidligere har omtalt har Fredrik Michalsen flere jern i ilden enn fotballen for tida.

Han har en sentral rolle i familiebedriften med pappa Kjetil Emil Olsen og søsteren Kamilla, og har jobbet mye med luksushytteprosjektet Skaret Lodge på Ringvassøy – der han skal ha en markedsrolle fremover.

– Fotballen er det jeg har hatt en drøm om siden jeg var liten, men ikke bare det. Da jeg gikk i andre klasse, sa jeg til læreren at jeg skulle bli profesjonell fotballspiller og finansminister – så jeg har hatt begge de interessene hele veien. Jeg må også tenke på den dagen der jeg skal utrette noe på en annen arena enn fotballbanen, og der har jeg ting som vil gi meg masse glede, sa Michalsen til Nordlys i januar.

Nettopp rollen i familiebedriften er en viktig årsak til at han nå velger å returnere til Fløya.

– Det er fint å kunne sette jobb, karriere og studier litt i førersetet fremover, og samtidig kunne spille fotball for Fløya. Nå vil jeg ha mulighet til å ta større del i familievirksomheten og andre prosjekter som kommer opp fremover, sier Michalsen, som er glad for å kunne vende tilbake til klubben der han slet ut sine første og minste fotballsko.

– Det blir fint. Fløya er en fin klubb som jeg har blitt glad i, sier 21-åringen.

Han forteller at friheten til å satse på andre ting enn fotball ble avgjørende for at han stoppet opp samtalene med TUIL og valgte Fløya.

– Det er kanskje et litt utradisjonelt valg. Mange ville nok valgt å gjøre et forsøk på å fortsette en profesjonell fotballkarriere – men for meg føles det riktig å prioritere litt andre ting nå, sier Fredrik Michalsen til Nordlys.