Det er straks duket for seriestart i eliteserien, når TIL løper ut på Sør Arena kommende søndag.

Da syntes vår fotballpodkast-redaksjon det var på sin plass å invitere en av klubbens virkelige helter og legender, Nils Solstad – mannen med over 200 kamper for TIL, en rolle i TILs aller første opprykk til øverste nivå og ikke minst med høyrefoten som klinket inn det første, legendariske målet da TIL ble cupmester i 1986.

  • Hør episoden ved å rulle litt nedover.

Han er fortsatt ikke lei av å snakke om den scoringen, så den blir et naturlig tema – blant mye annet snacks.

Hvorfor mener Solstad at TIL har sine egne versjoner av Nicklas Bendtner og Zlatan Ibrahimovic i stallen? Hvorfor ble han egentlig TIL-spiller? (Et hint: det handlet ikke først og fremst om å få spille for byens ledende klubb.) Hvorfor kalles han ljåen? Alt besvares.

Podkasten er for anledningen døpt om fra JoMos Kosmos til JonMos Kosmos. Jo Nymo Matland har under tvil fått en friuke for å sparke på en ball i Spania med TUIL, og da er lege og sesongkortholder på Alfheim, Jon Viljar Norvik, pratesjuk vikar.

Finn podkasten på nett

Podkasten JoMos Kosmos har et hovedfokus på lokalfotball, og er på vei inn i en ukentlig syklus igjen når sesongen drar seg i gang.

Ønsker du å høre tidligere episoder eller følge (og gjerne også like og dele) JoMos Kosmos aldeles gratis, kan du enkelt følge disse linkene:

Facebook

Twitter

iTunes

Soundcloud

Her har du episode 17, med Nils «Sunny» Solstad plassert i gjestebarstolen i vårt lille studio: