Gå til sidens hovedinnhold

Finaledrama: Beskylder superstjernen for juks

Artikkelen er over 3 år gammel

Kontroversielle franske scoringer i VM-finalen.

Nettavisen: Frankrike er verdensmestere etter å ha slått Kroatia 4-2 i søndagens finale i Moskva.

Franskmennene fikk en drømmestart på kampen mot Kroatia da Mario Mandzukic scoret selvmål i forbindelse med et frispark etter 18 minutter.

Det var franske Antoine Griezmann som både skaffet og tok frisparket som endte med scoring, men nå får Atletico Madrid-angriperen kritikk.

Flere mener nemlig at franskmannen filmet seg til det aktuelle frisparket.

- Han jukser!

Blant dem er den tidligere engelske landslagsspilleren Sir Trevor Brooking som dekker søndagens finale for BBC.

- Jeg er så irritert. Det var aldri i verden et frispark. Det var nesten ikke kontakt. Han jukset seg til det frisparket, kommenterer Brooking.

Også i sosiale medier er det flere som reagerer. Liverpool Echo-journalist James Pearce er blant dem som er tydelige.

- Han filmet, skriver journalisten på Twitter.

VAR-drama: - Det er trist

Kroatia utlignet ved scoring av Ivan Perisic ti minutter senere, men like før pause tok Frankrike ledelsen på ny etter nok en kontroversiell scoring av Antoine Griezmann.

Målet kom nemlig på straffespark som Frankrike ble tildelt etter at dommeren tok i bruk video (VAR). Dommer Nestor Pitane mente Perisic handset inne i sekstenmeteren, men mange reagerer svært negativt på dommeravgjørelsen.

(Saken fortsetter under bildet)

Ballen treffer hånda til Ivan Perisic, og dommer dømmer straffe til Frankrike i VM-finalen mot Kroatia. Det er det mange som er uenige i.Skjermdump NRK

NRK-kommentator Egil «Drillo» Olsen er blant dem som slakter handsavgjørelsen.

- Dette er trist, kommenterte Drillo.

- Folk som har greie på fotball skjønner at dette er tull og tøys. Enkelt og greit. Men vi har sett det før, med Pique på Spania. Dette er i ferd med å ødelegge fotballen, forteller den tidligere norske landslagsstreneren.

Dommeren får støtte

Tidligere fotballproff John Arne Riise er derimot ikke enig med Drillo. På Twitter gjør Riise det klart at han mener dommeren gjorde rett ved å gi Frankrike straffe.

- For meg er det straffe, skriver blant annet Riise.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen skriver på Twitter at også han støtter dommerens avgjørelse. Også tidligere Tippeliga-dommer Svein-Erik Edvartsen mener Pitane gjorde rett i å dømme straffespark til Frankrike.

Frankrike vant

Med Griezmanns straffescoring ledet franskmennene 2-1 til pause.

Kroatia klarte aldri å slå tilbake etter pausen. I stedet økte Paul Pogba og Kylian Mbappe den franske ledelsen til 4-1 med hver sin scoring.

Mandzukic reduserte riktignok for kroatene etter en enorm keepertabbe av Hugo Lloris, men den franske seieren var ikke truet mot slutten av kampen.

Frankrike er dermed verdensmestere 20 år etter at de sist vant VM på hjemmebane.

Kommentarer til denne saken