Slik imponerte Jonas treneren som søndag kan løfte VM-trofeet

HET UNG MANN: Jonas Johansen var i tenårene på treningsopphold med klubber som Ajax, Anderlecht, Gent og Monaco. I sistnevnte klubb sto han under ledelse av Didier Deschamps sammen med Patrice Evra og prikket innlegg på pæra til Fernando Morientes. En helt OK opplevelse. Her finner du siste utgave av podkasten JoMos Kosmos, der Johansen er gjest.

HET UNG MANN: Jonas Johansen var i tenårene på treningsopphold med klubber som Ajax, Anderlecht, Gent og Monaco. I sistnevnte klubb sto han under ledelse av Didier Deschamps sammen med Patrice Evra og prikket innlegg på pæra til Fernando Morientes. En helt OK opplevelse. Her finner du siste utgave av podkasten JoMos Kosmos, der Johansen er gjest. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

33-åringen som selv har blitt trener forteller åpent om da hans egen spillergruppe var med på å få faren sparket.

DEL

Mens VM i fotball går mot slutten er norsk fotball inne i en liten sommerdvale.

Vår fotballpodkast JoMos Kosmos har benyttet anledningen til å sende ut en liten sommerutgave, der tidligere TIL-, TUIL-, Haugesund-, Kongsvinger- og Alta-spiller Jonas Johansen (33) har tatt turen innom som gjest sammen med TUIL-spiller Jo Nymo Matland og Nordlys' sportsleder Anders Mo Hanssen.

  • Episoden finner du ved å bla deg litt nedover.

Sønnen til TIL-legenden Trond Johansen forteller blant annet litt om hvordan det var å ha sin egen far som A-lagstrener, og leverer noen nye detaljer rundt den vanskelige tida i 2003 da faren måtte forlate jobben.

Blant annet får du høre hvorfor Jonas ikke ville gå fra spillermøtet der det skulle diskuteres om faren burde sparkes eller ikke.

– Det var tøft for familien da faren min ble sparket. Det var brutalt, sier Johansen.

Både litt før og omtrent på samme tid var en ung Jonas Johansen ganske attraktiv som spiller for norske aldersbestemte landslag.

Det medførte treningsopphold med senere VM-finalister i Ajax, turer til Anderlecht og Gent i Belgia og et treningsopphold høsten 2003 med Monaco – som senere samme sesong skulle spille finale i Champions League mot Porto.

Der sto en 18 år gammel Johansen på treningsfeltet med noen virkelig store stjerner i fotballens verden, og klarte på grunn av en liten språkmisforståelse å imponere daværende trener Didier Deschamps – mannen som fem år før løftet VM-trofeet som kaptein, og kommende søndag kan gjøre det samme som fransk landslagssjef.

Så blir det selvsagt litt om kroppsbarbering og kappløp over en rad med biler, som seg hør og bør.

Finn podkasten på nett

Podkasten JoMos Kosmos har et hovedfokus på lokalfotball.

Ønsker du å høre tidligere episoder eller følge (og gjerne også like, dele og gi en vurdering av) JoMos Kosmos aldeles gratis, kan du enkelt følge disse linkene:

Facebook

Twitter

iTunes

Soundcloud

Her er episode nummer 28, med Jonas Johansen sittende rundt bordet med Jo og Mo:

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken