Morten «MP» Pedersen er gjest i den ferskeste utgaven av vår fotballpodkast JoMos Kosmos, der han besøker Nordlys' sportsleder Anders Mo Hanssen og TUIL-kaptein Mohammed Ahamed Jama i studio.

  • Episoden finner du ved å bla deg litt nedover.

Pedersen, som fortsatt er i jobb på Alfheim, har en lang fotballfortid som TIL-spiller, TUIL-trener og spiller i Tyskland, Belgia, Danmark samt Brann, Rosenborg og Vålerenga.

Veien til TIL gikk fra Storsteinnes via danske Brøndby til TIL, og han hadde noen ganske spektakulære tilbud han takket nei til da han bestemte seg for å bli TIL-spiller.

Han forteller mye om spillerkarrieren, som endte brått på Alfheim en oktoberkveld i 2006, da en tøff smell i hodet og nakken ga et stille kvarter på Alfheim før ambulansen hentet forsvarsspilleren. To måneder senere kom også beskjeden om at moren hadde gått bort i en tragisk ulykke.

– Det var bekmørkt, forteller Pedersen i podcasten, der han forteller om et par vanskelige år i etterkant og en tøff vei tilbake i fotballen, der han som TUIL-trener flere ganger kunne ligge avsvimt i garderoben.

Det blir også litt om et nært forhold til Belgia, der en aften med Ole Martin Årst og mandellikør nesten fikk konsekvenser for balsfjordingens karriere.

Finn podkasten på nett

Podkasten JoMos Kosmos har et hovedfokus på lokalfotball.

Ønsker du å høre tidligere episoder eller følge (og gjerne også like, dele og gi en vurdering av) JoMos Kosmos aldeles gratis, kan du enkelt følge disse linkene:

Facebook

Twitter

iTunes

Soundcloud

Her får du episode nummer 36, med Morten Pedersen som gjest: